1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Aşıda doktor, imam veli işbirliği!
Aşıda doktor, imam veli işbirliği!

Aşıda doktor, imam veli işbirliği!

Aşı Haftası etkinlikleri Rize’nin İkizdere ilçesinde doktor, imam, veli üçgeninde kapsamlı bir şekilde devam ediyor. Vatandaşlar camide aşılanıyor!

A+A-

İsmet KÖSOĞLU - Rize'nin İkizdere ilçesinde vatandaşlar aşı kampanyası kapsamında camilerde de dahil hemen heryerde bilgilendirilerek çalışma yapılıyor. Merkez Atatürk İlköğretim Okulunda öğrenci velilerine yönelik yapılan bir konferansta Aşı haftası ile ilgili konuşan İlçe Sağlık Gurup Başkanı Dr. Ahmet Bük yaptığı açıklamada “İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız detaylı bilgilerle program dâhilindeki konularımızı İkizdere ilçemizde de yapmayı kararlaştırdık. Öncelikle Dr. Burcu Sönmez Emin başkanlığında ebe, hemşire ve araçlarımızla kapsamlı bir gezici ekip kurduk. Bu ekiple ilçemiz sınırlarındaki tüm köyleri tek tek taradık. Bu taramamızda başka yerden buraya gelen 1 çocuğun aşıları yapıldı.3 yeni gebe tespit edildi ve aşıları yapıldı.15–49 yaş arası yöre kadınlarının tamamına ve 60 yaş üstü erkeklere tetanos aşılarının tekrar dozu yapıldı. Ebeveynlere ve tüm ilçemiz halkına buradaki gibi aşı hakkında bilgiler verildi. Bu hafta içersinde İlçe Müftümüz H.Rahmi Düzenli’nin yardımları ile Cuma vaazında ilçede görevli 60 imamın görev yaptıkları camiler kanalıyla çalışmamızın duyurusu yapıldı. Camilerimizde dahi aşı hakkında bilgiler verildi ve aşı da yapıldı. Atatürk İlköğretim Okulunda öğrenci velilerimize ve katılan 500 vatandaşa konunun önemi anlatıldı. Oldukça başarılı geçen 2007 yılındaki Aşı Haftası dolayısıyla İkizdere ilçemizde bu kampanyanın yürütülmesinde bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum