1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Asker neden geceyi bekledi?
Asker neden geceyi bekledi?

Asker neden geceyi bekledi?

Çağdaş Hukukçular Derneği, banka ve sigorta şirketi sahibi ordunun, borsadan etkilenmemek için muhtırayı geceye sarkıttığını iddia etti!

A+A-

Çağdaş Hukukçular Derneği, asker muhtırasına farklı bir pencereden yaklaştı. Basın kuruluşlarına yapılan yazılı açıklamada “Genel Kurmay Başkanlığı'nın, açıklama için "borsa etkilenmesin" diye gece yarısını beklemesi; banka ve sigorta şirketi sahibi bir ordunun sorumluluklarının ve sermaye ile ilişkisinin tezahürü olsa gerektir.” denildi. Açıklamada, “27 Nisan 2007 tarihli Genel Kurmay Başkanlığı basın açıklaması, en basit hukuksal tanımı ile TCK 311. maddesinde düzenlenen "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" olarak değerlendirilmelidir. Eğer bu müdahale beklendiği veya korkulduğu gibi, cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılamaması ve parlamentonun "erken seçime zorlanmak" suretiyle feshine yol açacaksa, teşebbüs aşamasında kalmayıp "askeri hükümet darbesi" niteliğine bürünür ve burada TCK 309. maddesi ile düzenlenen "Anayasanın öngördüğü düzenin ortadan kaldırılması" suçunun tamamlanmış hali mevcuttur.
Trajik bir karşılaştırma ile TBMM'ni zor tehdidi ile tasfiye etmeye çalışmakta veya cumhurbaşkanlığı seçimini engellemekte anayasal rejim açısından hiçbir sakınca görmeyen Genel Kurmay Başkanlığı'nın, açıklama için "borsa etkilenmesin" diye gece yarısını beklemesi; banka ve sigorta şirketi sahibi bir ordunun sorumluluklarının ve sermaye ile ilişkisinin tezahürü olsa gerektir.
AKP iktidarını, Cumhurbaşkanı adayını veya Anayasa Mahkemesi hâkimlerini muhtıranın tek muhatabı olarak görmek yetersiz bir yaklaşımdır. Bu tehdit esas olarak ve her zaman olduğu gibi bu kere de siyasal ve toplumsal muhalefete yöneltilmiştir
." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum