1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ayder esnafı kar duasına çıktı!
Ayder esnafı kar duasına çıktı!

Ayder esnafı kar duasına çıktı!

5–6 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği'ne sayılı günler kala, esnaf; kar yağması için dua ediyor!

A+A-

YALÇIN ŞAHİN
Ayder’de bu yıl 4.’sünün yapılması planlanan Kardan Adam Şenliği için geri sayım başlarken, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında kalması ve beklenen kar yağışının gerçekleşmemesi hem organizasyon ekibini hem de yöre esnafını tedirgin ediyor.

33831

Şenlik zamanında Ayder’in karla kaplı olması için el açıp dua eden market işletmecisi Engin Halalı, “Kardan adam şenliğinde daha çok insanın Ayder’e gelmesi için el açıp kar duası yapmaya başladık." diye konuştu.

33832

Halalı, şu anda Ayder merkezde 20 santim kar bulunduğunu ifade ederek, "Bu yeterli değil. Havalar sıcak geçtiği için bu yıl heliski turları da iptal edildi. Aynı şekilde şenliklerimizin iptal edilmesinden endişe ediyoruz. Ama inşallah Şubat ayının 5 ve 6’sında gerçekleştirilecek 4. Kardan Adam Şenliği, kar yağışı altında yapılır.” dedi.

33833

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum