1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bakan Elvan Pazar Havalimanı hakkında konuştu
Bakan Elvan Pazar Havalimanı hakkında konuştu

Bakan Elvan Pazar Havalimanı hakkında konuştu

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ori-Gi havalimanının açılış tarihini verdi ve Pazar Havalimanı'nın son durumunu bu sözlerle özetledi:

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ElvanElvan, üstyapı çalışmalarının hızla devam ettiği Ordu-Giresun Havalimanı'nın, altyapı çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Ordu-Giresun Havaalanı'nı 2015 yılının mart ayı itibarıyla açmayı hedeflediklerini söyledi.

havaalani.20140623093309.jpg

Elvan, "Karadeniz Bölgesi için son derece önemli bir proje. Deniz üzerinde yapmış olduğumuz ilk havalimanı, o açıdan örnek bir havalimanı" dedi.

Rize Pazar Yeşilköy'de yapımına karar verilen havalimanı ile ilgili çalışmalarına da değinen Elvan, söz konusu projenin Rize ve Artvin için çok önemli olduğunu söyledi.

havaalani01.jpg

Rize  Pazar Yeşilköy Havalimanı'nın, fizibilite çalışmlarının tamamlandığı, çevresel etki değerlendirme çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Bakan Elvan,"Hedefimiz, 2015 yılı içinde yapım ihalesine çıkmak. Rize Havalimanı da Türkiye'nin deniz üzerindeki 2. büyük havalimanı olacak ve bölgedeki vatandaşlarımıza hizmet verecek" diye konuştu. (Pazar53)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum