1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Bakan Özak Şehit kabrinde
Bakan Özak Şehit kabrinde

Bakan Özak Şehit kabrinde

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak Araklı'da şehit kabrini ziyaret ederek, terör üzerinden siyaset yapanların hüsrana uğrayacağını söyledi.

A+A-

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, terör üzerinden siyaset yapılmasının doğru olmadığını belirterek, şehit cenazeleri üzerinden siyasi nema kazanmak isteyenlerin hüsrana uğrayacağını söyledi.
Bakan Özak, Siirt 3. Kolordu Komutanlığı'nda görev yaparken Şırnak ili kırsalında mayın patlaması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da 30 Mayıs Çarşamba günü şehit olan Asteğmen Mesut Uzun'un Araklı ilçesi Turnalı köyünde ikamet eden ailesine beraberindeki AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ile birlikte taziye ziyaretinde bulundu. Anne Hanım ve baba İsmet Uzun ile birlikte Şehit Asteğmen oğullarının mezarı başında dua eden Bakan Özak, kendilerine Başbakan Erdoğan'ın selamını iletti ve
"Başbakanımız'ın çok işi olduğu için gelemedi. Size selamı var" dedi.
Ziyarette gazetecilerin Kuzey Irak'ta yaşanan gelişmeler ve sınır ötesi harekat ile ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Özak, "Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri ile hükümet arasında bir uyumsuzluk bulunmuyor. Türkiye zaten Irak'ta bulunuyor. Ancak karşımızda düzenli bir ordu yok, terör örgütü var. Gerekli olan bazı şeyler yapılıyorsa da bu bir harekat şeklinde değil. Türk Silahlı Kuvvetleri ile hükümet bu konuyu oturup konuşur ve anlaşır, harekat gerekliyse yapılır" diye konuştu.

Terörün uluslararası bir sorun olduğunun altını çizen ve çözümün de yine uluslararası düzeyde olması gerektiğini savunan Bakan Özak, işgal sonrası Irak'ta yaşanan boşluk nedeniyle Türkiye'de sorunlar yaşandığını, Türkiye'nin ise her zaman Irak'ın bütünlüğünün korumasından yana olduğunu dile getirdi. Bakan Özak, Türk insanının ülkesini ve bayrağını çok sevdiğini, bunun için terör örgütlerinin giriştiği eylemlerden bir sonuç almasının mümkün olmadığını vurguladı.
Şehit cenazelerinin bazı çevreler tarafından istismar edildiğini belirten ve bunlardan siyasi amaçlı nemalanmak isteyenleri de yadırgadığını dile getiren Özak, "Terör üzerinden siyaset yapmamamız gerekiyor. Senin teröristin benim teröristin benim teröristim olmaz. Senin şehidin benim şehidim olmaz. Artık Türk halkı şunu iyi anladı. Bu hadiseler siyasilerle ya da iktidarla ilgili bir hadise değil. Aksi takdirde bir siyasi parti dönemde dururdu. Bizim dönemimizde de bir süre bu olaylar durmuştu. Cenazeleri istismar etmemek lazım. Vatandaşın üzüntüsüne ortak olmamız lazım. Bunu siyasi nema olarak kullananlar hüsrana uğrarlar. Çünkü her dönemde bunlar olmuştur" diye konuştu.
Bakan Özak, tartışmalara konu olan AK Parti Trabzon milletvekilleri aday listesiyle ilgili bir soru üzerine, aday adaylarının halka ve kamuoyuna sorulduğu ve karneye göre belirlendiğini söyledi. Adayların belirlenmesinden herkesin bir karnesi bulunduğunu, bu karnenin ise halka ve kamuoyuna sorulduğunu ve ardından da teşkilatlarda yoklama yapıldığını kaydeden Özak, "Daha sonra Ankara' da bir mülakat yapıldı. Sayın Başbakan'ın başkanlığındaki 8 kişilik heyetle bunlar değerlendirildi. Hiçbirimiz Hz. Ömer değiliz. Mutlaka haksızlıklar, yanlışlıklar olabilir. Bu seçim önemli. Bugün biz varız, yarın yokuz. Hiçbirimiz ölene kadar milletvekili kalmıyor" dedi.
Bakan Özak, milletvekili aday listelerinden 'Milli Görüş'çülerin silindiği şeklindeki görüşlerin de gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum