1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çamlıhemşin'de yöresel lezzetler turizmin hizmetinde
Çamlıhemşin'de yöresel lezzetler turizmin hizmetinde

Çamlıhemşin'de yöresel lezzetler turizmin hizmetinde

Rize Havalimanı projesi, bölgeyi hareketlendirdi. Ahşap yemek ve konaklama tesisleri hızla çoğalırken, Çamlıhemşin bölgesi bu işin başını çekiyor. Tana Alabalık tesisleri kendini yenilerken Milletvekili Osman Aşkın Bak da buraya bir ziyaret gerçekleştirdi

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Rize’de turizm tesisleri kendilerini havalimanına endeksledi. Özellikle yerli ve yabancı binlerce turistin uğrak yeri olan Çamlıhemşin ve Ayder bölgesinde yatırımlar hız kazandı.

tana01.jpg

İşletmeciler, önümüzdeki dönem havalimanının da tamamlanmasıyla turist patlamasını beklerken, özellikle ahşap mimarinin öne çıktığı et, balık tesisleri de kendilerini yenilemeye başladı.

tana05.jpg

Fırtına Vadisi Çamlıhemşin yolu üzeri 16. kilometrede 5 yıldır yöresel lezzetleri sunan Tana Alabalık ve yöresel yemekler tesisi de yeni işletme sahibi Yakup Balcan tarafından genişleme ve restorasyon çalışması başlattı.

tana04.jpg

Balcan, kendilerinin Uzman Yapı markasıyla inşaat ve dekorasyon sektöründe büyüdüklerini ve Rize’de geleceğin sektörü olan turizm işletmeciliğine de el attıklarını ifade ederek, “Özellikle son dönemde bölgemizde turizm, bacasız sanayi olarak ön plana çıkmaya başladı. Her geçen yıl, gerek festivaller ve gerekse doğal güzellikler bu bölgeye önemli miktarda ziyaretler sağlıyor. Havalimanının tamamlanmasıyla bu potansiyel daha da büyüyecek. Biz de yöresel lezzetler ve konaklama anlamında Çamlıhemşin Behice Köyü mevkiinde 5 yıldır faaliyette bulunan Tana Alabalık ve yöresel yemekler tesisini alarak işletmeyi büyütme kararı verdik. Şu an tesislerimizde yöresel lezzetleri en iyi şekilde sunuyoruz. Hedefimiz önümüzdeki dönemde 20 ahşap ev ile 80 kişiye aynı anda konaklama imkanı sunacak projemizi hayata geçirmek olacak.” dedi.

tana02.jpg

Tesisleri inceleyen Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da işletme sahibi Yakup Balcan’ı tebrik ederek, “Turizm, Rize’de yükselen değer. Bu anlamda elini çabuk tutan, hem bugün kazanacak hem de geleceğe yatırım yapmış olacak. Tesisler çok güzel. Yöremizin ahşap mimarisi, tarihi asma köprüsü, Fırtına Deresi aynı konsepte buluşturulmuş. Yöresel lezzetlerin yanında bu güzellikleri görmek için gelecek turistlere de görsel anlamda önemli bir yatırım sunuluyor. İşletmeciyi tebrik ediyorum. Yapılacak olan konaklama projesinin de burada işletmeye ayrı bir güç katacağına inanıyorum.” diye konuştu.

video1.png


Çamlıhemşin'de yöresel lezzetler turizmin... paylaşan: pazar53

tana03.jpg

tana06.jpg

tana07.jpg

tana08.jpg

uzman-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum