1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. D. KARADENİZ'DE TARİHİ ESERLER ONARILIYOR
D. KARADENİZ'DE TARİHİ ESERLER ONARILIYOR

D. KARADENİZ'DE TARİHİ ESERLER ONARILIYOR

Artvin, Rize, Gümüşhane, Trabzon ve Giresun illerinde bulunan tarihi vakıf eserlerinin büyük bir çoğunluğu Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore edildi.

A+A-

DOĞU KARADENİZ'DE BULUNAN TARİHİ ESERLER ONARILIYOR
VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRÜ MAZHAR YILDIRIMHAN: “ECDADIMIZIN BİZE MİRAS BIRAKTIĞI EMANETLERE BÜYÜK BİR DİKKAT VE ŞUURLA SAHİP ÇIKIYORUZ”
“2005-2014 YILLARI ARASINDA PROTOKOLLE YAPTIKLARIMIZ DAHİL YAKLAŞIK 100’E YAKIN TARİHİ ESERİMİZİ RESTORE ETTİK”

Artvin, Rize, Gümüşhane, Trabzon ve Giresun illerinde bulunan tarihi vakıf eserlerinin büyük bir çoğunluğu Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore edildi.

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün yıllardır sürdürdüğü çalışmalar hız kesmeden devam ederken, bölgede bulunan ve yoğun bir şekilde restorasyonu yapılan eserler, bakımsızlıktan ve harabe durumdan kurtarılıyor.

Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, önce röleve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanan eserler bir bir ihale edilerek restore edildiğini belirterek “Bölge halkını ve turistleri hayli memnun eden bu çalışmalar, ecdadın da ruhunu şad ediyor. Bölgede ayrıca yüzlerce aileye ve öğrenciye yardım yapan Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz aynı zamanda yüzlerce mazbut vakfın gelirlerini artırmak için titiz bir çalışma yürütüyor” dedi.

tarih1.jpg

2005-2014 yılları arasında yaklaşık 100’e yakın eseri restore ettiklerini kaydeden Yıldırımhan, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Genel Müdürlüğümüzün hizmet ve stratejik planlamasına uygun olarak, görev alanlarımızda çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. 2005-2014 yılları arasında protokolle yaptıklarımız dahil yaklaşık 100’e yakın eserimizi restore ettik. Restorasyon hem çok titizlik gerektiren hem de eserin aslına tamamen sadık kalınarak yapılması gereken önemli bir iş. Aynı zamanda zor da bir iş. Ama çok şükür gerek Türkiye’de, gerekse bölgede restorasyon işini bilenlerin sayısı çoğaldı. Her geçen sene daha kaliteli restorasyonlar ortaya çıkmaya başladı. Yaptığımız çalışmalar sonunda halkımızın da büyük bir memnuniyet duyduğunu görüyoruz. Ecdadımızın bize miras bıraktığı emanetlere de büyük bir dikkat ve şuurla sahip çıkıyoruz. 2014 yılı da çok şükür verimli geçirdiğimiz bir yıl oldu. 2014 yılında Rize’nin önemli eserlerinden biri olan Büyük Gülbahar Camiini restore ettik. Yine Rize’nin en büyük camii olan Şeyh Camiinin de restorasyonunda sona yaklaştık. Artvin Şavşat Kocabey Camiini restore ettik. Geçen gün Sayın Artvin Valisinin katılım ile ibadete açıldı. Artvin Merkez Ortamahalle Camiini ibadete açtık. Giresun Merkez Şeyh Camii restorasyonu devam ediyor. Gümüşhane Kelkit Ulucamiini restore ettik. Başbakan eski yardımcısı Sayın. Emrullah İşler’in teşrifleri ile Ramazan ayında ibadete açtık. Trabzon Merkez Bakırcılar Camii, Akçaabat Dürbınar Camii, Araklı Bereketli Köyü, Çaykara Kabataş Akpınar Camii restorasyonları tamamlandı. Tonya Karşular Mahallesi Camii restorasyonu devam ediyor. 2010 yılında bir yangın sonucu tamamen yanan Çaykara Taşören Köyü Camii restorasyonu devam ediyor. Araklı Merkez Büyük Camii, Trabzon Ortahisar Erdoğdu Tahtalı Camileri'nin ihaleleri yapıldı, yakın zamanda çalışmalar başlayacak. Keşap Çukurca, Arhavi Ulubey köy camilerinin ihale hazırlıkları devam ediyor” diye konuştu.

tarih2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız