1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ekmekte gramaj oyunu!
Ekmekte gramaj oyunu!

Ekmekte gramaj oyunu!

Ekmeğin 250 grama indirilmesi nedeniyle bazı fırıncıların 500 gram imalat yapıp 1 YTL'den satışa sunması ekmeğe gizli zam getirdi.

A+A-

Zekeriya SARIHAN – İl genelinde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından ekmeğin gramajı düşürülerek gerçekleştirilen gizli zam Fındıklı’da da yürürlüğe girdi.
En son 300 gramı 50 kuruşa satılan ekmeğin fiyatı aynı bırakılırken kendisi 250 grama indirilmişti.
250 gramlık ekmeğin maliyeti yükselttiği gerekçesiyle fırınlar 500 gramlık ekmek çıkararak 1 YTL’ye satmaya başlayınca da tartışmalar alevlendi.
Fırıncılar 250 gram ekmek ile 500 gram ekmeğin pişme açısından da farklılık gösterdiğini söylüyor. 250 gramlık ekmeğin konacağı poşet masrafını bile karşılamadığını iddia eden fırıncılar 500 gramlık ekmek üretme taraftarı. Bazı fırıncılar ise isteyen kişilerin yarım ekmek alabileceklerini söylüyor.
Vatandaşlar ise ekmek üzerinden oyun oynandığını, gramının düşürülmesi yerine cüzi bir zam yapılması halinde bu tartışmaların yaşanmayacağına dikkat çekerek, “Memlekette enflasyon düştü deniyor ama en temel gıda olan ekmeğin maliyeti nasıl yükseliyor anlamadık? Yapılan ayarlama ile ekmek fiyatına gizli zam yapılmıştır. Yani zam yaptık dememek için ekmeğin gramını düşürerek halkı kandırdıklarını mı zannediyorlar? Bu yaptıkları iş neticesinde yüzde yüz zam gelmiş gibi fırıncılar ekmeğin büyüğünü çıkartarak 1 YTL’den satıyorlar. Yakında 500 gramı 1 YTL olan ekmeğin de sessiz bir şekilde gramı düşürülür ve bu yüzde yüz zam da otomatik olarak devreye girmiş olur.” Şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız