1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. PAZARSPOR

  4. Eski Başkan Mustafa Taşkın'dan altyapı sitemi
Eski Başkan Mustafa Taşkın'dan altyapı sitemi

Eski Başkan Mustafa Taşkın'dan altyapı sitemi

Pazarspor eski başkanlarından Mustafa Taşkın devre arası kampından, altyapıdan yetişen bazı oyuncuların çıkarılmasını böyle eleştirdi:

A+A-

Pazarspor eski başkanlarından Mustafa Taşkın yaptığı basın açıklamasında, özellikle altyapıdan yetişen gençlere daha fazla destekçi olunması gerektiğinin altını çizdi.

Pazarspor'da ilk yarının sona ermesiyle devre arası kampına gidecek kadrodan, altyapıdan yetişen bir kaç oyuncunun çıkarılmasının kendisini üzdüğünü ifade eden Taşkın, "Bu kararı hiç onaylamıyorum. Çünkü Pazarspor’un birinci görevi bölge gençlerinin önünü açmaktır. Misyon değişikliği belki kısa dönemde fark edilmez ama birkaç yıl sonra bunun zararlarını Pazarspor olarak hep birlikte yaşayacağımızdan korkuyorum." ifadelerini kullandı.

27289.jpg

İşte eski Pazarspor Başkanı Mustafa Taşkın'ın ÜZGÜNÜM VE KIRGINIM başlıklı açıklamasının tamamı:

"Pazarspor deyince pazarlı olarak herkesin bir paydaşlık çıkarması çok olağan bir durumdur. Fakat benim için gerçekten biraz daha faklı. Çünkü 16 yaşında genç takımda oynamaya başladım. 19 yaşında A takımda oynarken ayağım kırıldı. 20 yaşımda yönetici oldum. Ve o sene 3. Lige alınıp profesyonel takım olduk. Türkiye’nin en genç profesyonel takım yöneticilerinden biri oldum.  21 sene aktif yöneticilik, genel kaptanlık, futbol şubesi sorumluluğu ve 2 yıl da kulüp başkanlığı yaptım.  Pazarspor için harcadığım her mesaiden de büyük keyif aldım. Gerek yöneticiliğimde gerek başkanlığımda çok zorluklar yaşadım. Fakat Pazarspor sevdası bana bir gün bile sitem etme fırsatı vermemiştir. Her zaman övünebileceğimiz bir takımımız oldu. Çünkü yetenekli gençlerimize futbolcu olma imkânı verebilmek için çabaladık. Belki de Türkiye liglerinde altyapısından en fazla sporcu yetiştiren 4-5 takımdan biri olduk. Özellikle Hüseyin Yangın başkanımızın göreve gelmesinden sonra Pazarspor’da altyapı anlamında birçok devrim yaparak bölge gençlerimizin de önünü açarak Türkiye liglerine birçok sporcu yetiştirdik. Ve şunu öğrendik ki bizim gibi kulüplerin altyapıdan sporcu yetiştirmekten başka çaresi yoktur. Başka türlü bu liglerde tutunma imkânımız çok zorlaşırdı. 2 yıl önce 2.Lig’e çıktığımızda sahada oynayan 11 futbolcunun 9’unun bizim alt yapı oyuncularımızdan olmasının keyfini anlatamam. Başkanımız Hüseyin Yangın’la bunu birçok platformda paylaştık. Fakat son zamanlarda özellikle altyapı sporcularımızın ailelerinden çekilen sıkıntıların bizzat şahidi oldum. Tamamen kendi menfaatleri doğrultusunda çocukların yeterli olup olmadığını bilmeden bir an önce transfer yapıp para sahibi olmanın peşine düşmüşler. İşin kötüsü bu sporcuları vitrine çıkarıp önlerini açan kulübümüzün çıkarlarını göz ardı ederek tamamen kısa günün karını hesap etmeye başlamışlar. Hâlbuki şunu bilmelidirler ki Pazarspor olmasa bu çocukların birçoğunun yeşil saha görmeden futbolculukları sona erer. Benim üzüldüğüm şeyse velilerin bu tutumundan Pazarspor yönetiminin ve başkanın artık yoruldukları ve alt yapı sporcularımız için daha az risk aldıklarını hissediyor olmamdır. 2. yarı kampımızdan birkaç altyapı sporcumuzun çıkarılmasını bu doğrultuda alınmış bir karar olarak görüyorum. Ve bu kararı hiç onaylamıyorum. Çünkü Pazarspor’un birinci görevi bölge gençlerinin önünü açmaktır. Bu Pazarspor’un misyonudur. Bu misyonu bize öğreten de sayın başkanımız Hüseyin Yangın’dır. Benim tanıdığım başkan Yangın bu zorluklardan yorulmayıp tam tersi daha ısrarcı olarak altyapıya daha fazla sahip çıkan bir tutum sergilemesidir. Misyon değişikliği belki kısa dönemde fark edilmez ama birkaç yıl sonra bunun zararlarını Pazarspor olarak hep birlikte yaşayacağımızdan korkuyorum. Bu nedenledir ki bu tespitimi kamuoyuyla paylaşmak istedim. Umarım bu tespitlerimden taraflar, üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirir ve kazanan Pazarspor camiası olur."



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
16 Yorum