1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Gönüllü “sniper”, maganda avında
Gönüllü “sniper”, maganda avında

Gönüllü “sniper”, maganda avında

Riga’dan Trabzon’a gelin gelen ‘keskin nişancı’ -sniper- Elizabete Zaiga sokakları kirletenlerin başına bela olacak!

A+A-

İthal gelin, sokakları kirletenleri sergide afişe edecek

Atıcılık için başvurdu

Belediyede halkla ilişkiler memuru olarak çalışan Hasan Yılmaz (34) ile internette tanışıp evlenen Letonyalı keskin nişancı Elizabete Zaiga (21), artık Trabzon’da doğayı kirletenleri avlıyor. Türk Milli Atıcılık Takımı’na girmek için başvuru yapan yeni gelin, evden ve silahlardan arta kalan zamanlarında da şehri gezip yerleri kirletenleri fotoğraflıyor.
Çöp atanlar yanacak
İki hafta öncesine kadar Letonya Ordusu’nda keskin nişancı -dişi sniper- olan asker Elizabete, dünyaevine girdiği eşi Hasan ile birlikte, gönüllü çevreci olarak sokakları gezip çevreyi kirletenleri görüntülüyor. Sniper Elizabete, tek tek fotoğrafladığı çevre düşmanlarını Ağustos’ta ‘sokak ve çevre magandaları’ olarak afişe etmeyi planlıyor.
Karısının arkasında
Karısına sonuna kadar destek vereceğini belirten Hasan Yılmaz ise “Bizim kültürümüze erken ayak uydurdu. Hiçbir sorun yaşamıyor. Fakat sokağı kirletenleri görünce adeta çıldırıyor. Bu yüzden Letonya’da biriyle kavga etti, bir parmağı kırıldı. Burada da birine fena çıkıştı. Asker ruhlu olduğu için tahammül edemiyor” şeklinde konuşuyor.
CESUR VE GÜZEL: Keskin nişancı Elizabete, Letonya’da yere çöp ve izmarit atanlara kimlik numarası kullanılarak Türk parası ile 800 milyon liraya kadar ceza yazıldığını söylüyor. “Artık bu çevre beni de ilgilendiriyor” diyen güzel Elizabete Trabzon’da yere izmarit ve çöp atanları sergide afişe edeceğini anlatıyor.
(Haber-fotoğraflar: Hakan DEĞİRMENCİ/Trabzon)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız