1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin'deki caminin minaresi de küçültüldü
Hemşin'deki caminin minaresi de küçültüldü

Hemşin'deki caminin minaresi de küçültüldü

Güneysu Camii'nin minaresini Başbakan Erdoğan küçülttürmüştü. Hemşin'deki caminin minaresi ise Vali tarafından 42 metreden 20 metreye indirildi.

A+A-

Rize'nin Hemşin ilçesindeki tarihi caminin 42 metre yüksekliğindeki minaresinin boyu, tarihi dokuya uygun hale getirilmesi amacıyla kısaltılarak yaklaşık 20 metreye indirildi.

Mutlu Mahallesi'nde bulunan ve ilçenin en eski camilerinden olan 150 kişi kapasiteli Hacı Balta Camii, 1791 yılında yığma taştan inşa edildi. 42 metre yüksekliğindeki tek şerefeli minaresi ise 1990 yılında yapılan cami, bir süre önce ilgili kurumlardan izinlerin alınması sonrası bir hayırsever tarafından restore edildi.

hacibaltacamii.jpg

Restorasyon sırasında caminin 42 metre yüksekliğindeki minaresinin yüksek olduğunu ve tarihi doku ile uyuşmadığını fark eden Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, ilgililere minarenin boyunun kısaltılması gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine, caminin restorasyonunun tamamlanmasının ardından minarenin boyu da kısaltılıp yaklaşık 20 metreye indirildi.

Hemşin İlçe Müftüsü Remzi Çalık, caminin 2 yıl önce başlanan restorasyonunu sırasında Vali Hacımüftüoğlu'nun minarenin boyunun kısaltılması gerektiğini söylediğini ifade etti. Çalık, "Restorasyon sırasında minare yüksekliğinin, caminin tarihi dokusuyla uyuşmadığını dile getiren valimiz, yetkililerle görüşerek kısaltılmasını istedi. Yapılan çalışmanın ardından da minarenin boyu kısaltıldı ve böylece mimari açıdan daha güzel bir görüntüye kavuşturuldu" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE BAŞBAKAN İSTEMİŞTİ

Rize’de daha önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu İlçesi Dumankaya Köyü’nde, küçük bir caminin yanında inşa edilen 65 metre yüksekliğindeki 3 şerefeli minare, Başbakan Erdoğan'ın çok uzun bulması nedeniyle kısaltılmıştı. Dumankaya Köyü’nde 1960’lı yıllarda yapılan yığma taş caminin 65 metre olan minare uzunluğu 45 metreye indirilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum