1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kerkük'ten çok hassas fotoğraflar
Kerkük'ten çok hassas fotoğraflar

Kerkük'ten çok hassas fotoğraflar

Kerkük MİT'in tarihi açıklamalarında önemli yer tutmuştu. İşte müsteşar Emre Taner'i konuşturan o fotoğraflar...

A+A-

MİT Müsteşarı Emre Taner’in teşkilatın 80. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada önemli yer tutan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da önceki günkü grup toplantısında değindiği Kerkük’teki gelişmelerle ilgili devletin ilgili birimlerine sunulan rapor ile kente getirilen Kürtlerin yerleşim çalışmalarından ilk görüntülere ulaşıldı.

PARA VAAT ETMİŞLER
Irak’ın kuzeyinden 227 bin Kürt (aileleriyle birlikte 600 bin) Kerkük’e getirilerek yerleştirildi ve seçmen kayıtları yapıldı. Bölge halkı arasında, Kürtlere Kerkük’e gitmeleri halinde ileride yüksek miktarda para alacakları vaadinde bulunulduğu iddiaları var. Bu iddialar, kimi zaman aile başına 10 ile 20 bin dolar arasında değişiyor.

İKAMET BELGELERİ YOK
Kerkük’e yerleştirilen Kürtlerin, çok önemli bir boyutu, Saddam Hüseyin döneminde kentten uzaklaştırılmış insanlar değiller. Çünkü seçmen kaydedilen Kürtler, Saddam döneminde üzerlerinde açık adresleri yazılan petrol karşılığı gıda karnesi, nüfus cüzdanı ve mahalle muhtarlıklarından alınmış ikamet belgelerine sahip değiller.

Kürtler ağırlıklı olarak, Kerkük’ü Süleymaniye ve Erbil’e bağlayan Kuzey güzergahındaki yollar üzerinde bulunan Rahimova, İskan ve Şorca mahallelerinde yapılmış veya yapımı başlayan konutlara yerleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız