1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. KİM DEMİŞ AYIDAN DOST OLMAZ DİYE!
KİM DEMİŞ AYIDAN DOST OLMAZ DİYE!

KİM DEMİŞ AYIDAN DOST OLMAZ DİYE!

Ayı ile insanın dostluğunu gösteren bu video, aynı zamanda, doğadaki yaşamın da kodlarını veriyor.

A+A-

Belgesel yapımcısı ve Doğa Fotoğrafçısı Cemal Gülas’ın yabani hayvanlar ile dostluk kurma yeteneği sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kırıyor.

Cemal Gülas’ın çeşitli zamanlarda yabani hayvanlar ile çekilen görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kırıyor. İlgi çeken görüntülerde Gülas bir ayı ile deredeki bir gölette oyunlar oynuyor. Karaca ile ormanda geziniyor. Karaca ile köpek arasındaki arkadaşlık ise istenilince farklı türden hayvanların bile dost olabileceklerini ispatlıyor.

Aynı zamanda Vahşi Yaşam Derneği Başkanlığı’nı da yürüten Gülas, geçtiğimiz yıllarda ormanda bulduğu ve 'Datvi' ismini verdiği yavru ayıyı doğal yaşam alanı içerisinde büyütüp doğaya adapte etmek için verdiği mücadele ve sonrasında yaşadıkları ile gündeme gelmişti.

Ardından Meto ismini verdiği ayı ile dostluk kuran Gülas, avcılar tarafından vurulan bir Karaca yavrusunu da tedavi edince Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından ödüllendirilmesi gerekirken para cezasına çarptırılarak hakkında dava açılmıştı. Pars ismini verdiği köpeği ile ayı ve karaca arasında dostluk kurmayı da başaran Gülas avcılara karşı verdiği mücadele sürerken avcılar tarafından vurulmuştu.

İş yerini ve evini Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’ndeki yaban hayatına yakın bir noktaya taşıyan Gülas belgesel çalışmalarını buradan yürütüyor.

video.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum