1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Lipton'dan Pazar'daki fakülteye destek
Lipton'dan Pazar'daki fakülteye destek

Lipton'dan Pazar'daki fakülteye destek

Çay Eksperliği bölümünü Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesine katabilmek için şart koşulan mini çay atölyesinin yapımı konusunda Lipton, destek için harekete geçti.

A+A-

ABDULLAH UZUN
Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde kurulması planlanan ‘mini çay atölyesi’ için Lipton Çay Fabrikaları Genel Direktörü Selçuk Yalçın Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ve Fakülte Dekanı Fatih Seyis ile görüşmelerde bulundu.

lipton2-001.jpg

İlk olarak Pazar Belediye Başkanı Basa ile makamında bir görüşme gerçekleştiren Genel Direktör Yalçın “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin Rize’de bulunan Çay Eksperlik bölümünün Pazar’daki Fakülte ve Meslek Yüksekokulunun yerleşkesine; RTEÜ bünyesinde getirilmesi için bir mini çay atölyesi şartı getirildiği ifade edildi. Fakülte yerleşkesinde kurulması istenen mini çay atölyesinin yapılmasına katkıda bulunmak üzere Lipton olarak elimizden gelen desteği sağlamak için buradayız. O konuda görüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

Başkan Basa ise bu konuda destek sunan Lipton’a teşekkür ederek, “Kısa süre önce Rektörümüzün Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesini ziyaretinde söylediği minyatür çay atölyesi yapımı için Sayın Genel Müdürümüze de destek konusunda rica etmiştik. Kendisi o yüzden buraya geldiler. Buradan ise fakültemize gidip orada dekanımızdan bilgiler alacağız. İnşallah bu hayırlı işi gerçekleştireceğiz. Mini atölyemiz yakın zamanda kurulduğunda ise Çay Eksperlik Bölümünü Pazar’a getirmiş olacağız. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Basa, önümüzdeki günlerde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hüseyin Karaman’ı ziyaret ederek binanın bir an önce yapılması için yardım talep edeceklerini söyledi.
Basa, fiziki yapı tamamlandıktan sonra burada kullanılacak olan makinelerin teminini üstlenen Lipton Çay Fabrikaları Genel Direktörü ile yapılan görüşmeler hakkında Rektör Karaman ile istişarelerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Daha sonra heyet Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesini ziyaret ederek burada Dekan Prof.Dr. Fatih Seyis ile görüşme gerçekleştirdi.

lipton1-001.jpg

Dekan Seyis konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Rize bölgesinde bilindiği gibi çay çok önemli bir üründür. Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi ve Pazar Meslek Yüksekokulu bünyesinde küçük bir minyatür çay tesisi kurulmak amacıyla çalışmalarımız başlamış olup, şu an proje aşamasındadır. Küçük bir tesisi bünyemize kazandırdığımız takdirde öğrencilerimize çay konusunda pratik bilgiler verme yönünde büyük katkılarımız olacaktır. İleride de Üniversite olarak bir marka çıkarma şansını yakalamış olacağız. Yapımını üstlenecek olan firmadan ellerinden gelen her türlü yardımı bekliyoruz. Bu konu çok önemli bir konudur. Yarın öbür gün Ziraat Fakültesi niye bu alanda çalışmıyor denmemesi için bu tesisin mutlak suretle buraya kurulması gerekir” ifadelerini kullandı.

 Dekan Prof Dr. Fatih Seyis daha önce hazırlanmış bulunan dosyanın bir suretini ilgili kurum yetkilisine verdi.

Lipton Çay Fabrikaları Genel Direktörü Yalçın, atölyenin kurulacağı alana yapılacak olan tesis için kendilerinin de projeye katkıda bulunacağını söyledi.

Görüşmelerde Lipton Pazar Çay Fabrikası sendika başkanı Mustafa Yüksel ve Pazar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Yüksel de hazır bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum