1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Memoğlu'nun baş rol oynadığı film vizyonda
Memoğlu'nun baş rol oynadığı film vizyonda

Memoğlu'nun baş rol oynadığı film vizyonda

Karadeniz’de çekimi yapılan, Mustafa Memoğlu ve Esra Memoğlu’nun oynadığı ‘Paçi: Av Sanatı’ filmi, dedesinden av sanatını öğrenmeye çalışan genç bir kızın hikayesini konu alıyor.

A+A-

Rize’de çekilen ‘Paçi: Av Sanatı’ filmi gösterime girdi.

36. İstanbul Film Festivali kapsamında “Yeni Türkiye Sineması”nda dünya prömiyerini gerçekleştiren filmin senaryosunu yazan Elçin Elgür’ün yönetmenliğini yaptığı uzun metrajlı ilk filmi ‘Paçi: Av Sanatı’, seyirci ile buluştu.

pacifilm-2.jpg

Başrollerinde Mustafa Memoğlu, Esra Memoğlu, İbrahim Sarı, Ali Memişoğlu, Hanefi Kahraman, Aziz Sarıtaş gibi yerel oyuncuların yer aldığu filmin yapımcılığını Kerim Çakır üstleniyor.

Film, 13 yaşındaki Liva’nın babası tarafından istenmeyen ve köyde yaşayan dedesinin yanına gönderilmesiyle başlıyor. En büyük zevki cep telefonundan oyun oynamak olan Liva, yeni geldiği bu köyde yaşlı insanların arasında ilgi çekici bir şey bulamaz. Ancak yırtıcı kuşların göç zamanının gelmesiyle işler değişecektir. Doğu Karadeniz’de hayli popüler olan atmaca yetiştirme kültürüyle, dedesiyle çıktıkları bir atmaca avında tanışacaktır. Bu tanışma o andan itibaren Liva’nın geleceğini değiştirecek en önemli dönüm noktalarından biri olacaktır. Dedesinden avcılığın bütün detaylarını öğrenecek ve bölgenin en etkili atmaca yetiştiricilerinden olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum