1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Haya ve Edep Derneği kapatıldı!
Haya ve Edep Derneği kapatıldı!

Haya ve Edep Derneği kapatıldı!

Trabzonlu avukat Ali Kemal Yılmaz Bayraktar’ın kurduğu Haya ve Edebe Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetlerini Men’i Cemiyeti kapatıldı!

A+A-

Trabzon'da kadın memurların Kılık Kıyafet Kararnamesi'ne uymadığı gerekçesiyle kurulan "Haya ve Edebe Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetlerini Men’i Cemiyeti" hakkında açılan kapatma davası sonuçlandı. Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, dünkü duruşmada cemiyetin feshine karar verdi.

Trabzonlu avukat Ali Kemal Yılmaz Bayraktar’ın kurduğu Haya ve Edebe Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetlerini Men’i Cemiyeti hakkında Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kapatma istemiyle açılan dava sonuçlandı.

Hazırlanan iddianamede, derneğin, tüzüğüne göre, yasa ve hükümet kararnamelerine uymayan kadın giysilerinin düzenlenmesi amacıyla kurulduğunun yer aldığı belirtildi.

Anayasaya göre kişi hak ve özgürlükleri ve her türlü yasaklama faaliyetinin yasayla düzenlendiği, yasa yapma yetkisinin de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait olduğunun ifade edildiği iddianamede, derneğin ‘müstehcen kadın kıyafetlerini yasaklama’ yetkisinin bulunamayacağı kaydedilmişti.

Dünkü karar duruşmasında hazır bulunan Cemiyet Başkanı Avukat Ali Kemal Yılmaz Bayraktar, "8 madde halinde bildirdiğim tutanak suretleri dışında ayrıca Duygu Öksüz imzalı 03.07.2003 tarihli takipsizlik kararına itiraz dilekçesinin bir suretinin de dosya içerisine celbini talep ederim. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı’nın mütalaasına karşı yazılı savunmamı aynen tekrar ederim. Yersiz açılan davanın reddine karar verilmesini talep ederim" dedi.

Mahkeme heyeti, açılan davanın kabulü ile Haya ve Edebe Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetleri Men’i Cemiyeti’nin 4721 sayılı yasanın 60. Maddesi gereğince feshine karar verdi.

Dosyanın Yargıtay’a gideceği ve onanması halinde cemiyetin kapatılacağı öğrenildi. Bayraktar, "Derneğimiz bir ahlaksızlık derneği değildir. Çetelerle de ilişkisi yoktur. Sokaklarımız ve kurum daireleri açık plaja dönüştü. Kadın kıyafetlerini düzeltmek için İtalya’dan yönetici mi getirelim. Bu derneğin feshine karar verilse bile biz Ankara’ya gidip Başbakanlığın ‘Kıyafet Kararnamesi’nin Türkiye çapında tatbik edilmesini’ isteyeceğiz. Bu talep he dernek adına olmuş ha heyet adına olmuş fark etmez. Bizim ve derneğimizin amacı kılık kıyafet kararnamesinin uygulanmasıdır" dedi.

Trabzonlu avukat Ali Kemal Yılmaz Bayraktar tarafından bayanların Kılık Kıyafet Kararnamesi’ne uymadığı gerekçesiyle Haya ve Edebe Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetlerini Men’i Cemiyeti kurulmuş, daha sonra bazı valiliklere gönderdiği yazıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınların, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne uymaları için amirlerine talimat verilmesini istemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum