1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Öğrenci taşıyan araçlar yönetmeliğe uymuyor!
Öğrenci taşıyan araçlar yönetmeliğe uymuyor!

Öğrenci taşıyan araçlar yönetmeliğe uymuyor!

Makine Mühendisleri Odası Rize İl Temsilciliği Başkanı Metin Bıçakçı, öğrenci servis araçlarındaki eksikliklerla ilgili uyarılarda bulundu

A+A-

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Rize İl Temsilciliği Başkanı Metin Bıçakçı, öğrenci servis araçlarındaki eksiklikler konusunda bir basın açıklaması yaptı.

Öğrencileri okullara taşıyan araçların tadilat esasları hakkındaki yönetmeliğin açık olduğunu ifade eden Bıçakçı, “M1, M2 ve M3 Kategorisindeki araçların okul taşıtına tadilatı için yapılacak işlemler ilgili yönetmeliklerde belirtilmiş olup, buna uygun olan araçların tadilat projelerinin hazırlanması neticesinde tadilatları yapılabilecektir. Bu projeler neticesinde araçların tescil belgelerinde “Okul Taşıtı” veya “Okul Servis Aracı” yazılabilecektir. Öğrencilerimiz bu servislerle uygun olmayan şartlarda taşınmaktadır. Bir aracın okul Servis Aracı olabilmesi için istenen şartların sağlanması öğrencilerin sağlıklı bir şekilde herhangi bir tehlikeye maruz kalmadan okullarımıza taşınabilmesi için önem arz etmektedir. Bir taşıtın Okul Servis Aracı olabilmesi için; Okul Taşıtı Yönetmeliği şartlarını sağlaması, ABS fren, AİTM Yönetmeliğinde istenen şartlar ve Ek VII–1,15,1.19 ve 2001/85/AT şartlarını sağlaması gerekmekte ve bu durum ‘teknik muayene formu’ ile belgelenmelidir.” dedi.

metinbicakci.jpg

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Rize İl Temsilciliği Başkanı Metin Bıçakçı, buna rağmen Rize’de öğrenci taşıyan servislerin hiç birinin ruhsatında “Okul Servis Aracı” yazmamasına rağmen bu işi rahatlıkla yapabildiklerini ifade ederek, “Bu konuda denetimin yeterli olmadığını da görmekteyiz. Bu araçların uygunlukları kim tarafından kontrol edilmektedir? Belediyemiz tarafından Servis izni belgesi verilmeden önce ‘uygunluk belgesi’ alınmakta mıdır? Alınıyorsa bu belge kim tarafından verilmektedir?” şeklinde konuştu.

Rize Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili birimlerine konunun iletildiğini ve gelen yazıda “İlimizde servis plaka (S) uygulaması olmadığından, servis aracı olarak tescil edilememektedir. Belediye Başkanlıklarınca servis izin belgesi verildiğinden, yönetmelikte belirtilen teknik şartların trafik ekiplerince kontrolü yapılmayıp, izin belgesi olup olmadığı, yangın tüpü, her koltukta emniyet kemeri, otomatik açılır kapanır kapı gibi konularda kontroller yapıldığı” ifadelerinin kullanıldığını söyleyen Bıçakçı, “Makine Mühendisleri Odası olarak yetkililerin konu üzerinde titizlikle durmalarını, özellikle Rize Belediyemiz, akabinde gerekli denetimlerin yapılması için Emniyet müdürlüğümüze bağlı Trafik ekiplerinin ve Milli eğitim Müdürlüğümüzün bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum