1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. OKS'de Rize mesafe katetti
OKS'de Rize mesafe katetti

OKS'de Rize mesafe katetti

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, OKS'de Rize'nin Türkiye genelinde 45'inci sırada olduğunu söyledi. OKS il birincisi ise Pazar'dan çıktı.

A+A-

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Orta Öğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS) göre Rize'nin il sıralamasında 45'inci olduğunu söyledi. Bölge illeri arasında da Trabzon'dan sonra Rize'nin en başarılı ikinci il olduğunu kaydeden Çelik, OKS'ye Rize'den geçen yıl 3 bin 600, bu yıl ise 4 bin 200 öğrencinin girdiğini belirtti. Sınav sonuçlarına göre Rize'nin Türkiye sıralamasında 45'inci il olduğunu söyleyen Çelik, ''Erkek öğrencilerimize göre sıralama yapıldığında 36, kız öğrencilerimize göre sıralama yapıldığında ise 52'inci sıradayız. Sınava Rize'den giren öğrencilerimiz ise yüzde 85 oranında başarılı oldu'' dedi.
Rize'nin Karadeniz Bölgesi'nde ise Trabzon'un ardından ikinci olduğunu kaydeden Çelik, ''Geçen yıl OKS il sıralamasında 46'ıncı olmuştuk. Belki sıra olarak çok fazla yukarıya çıkamadık ama genel olarak başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü ilk göreve geldiğimde Rize'nin 5 yıl sonra ilk 30 il arasına gireceğini söylemiştim. Bu hedefimize ulaşmak üzereyiz. Önümüzdeki yıllarda daha başarılı olacağımıza ve hedefimizi yakalayacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.
Çelik, Rize'de sınavla öğrenci alan Anadolu liselerinin bin 700 civarında kontenjanının olduğunu da sözlerine ekledi.

Birinci ve ikinci  Pazar'dan

OKS sınavında ülke genelinde 221’inci sırayı ve Rize’de de il birinciliğini elde eden Anadolu Dershanesi ve Pazar Haberal İlköğretim Okulu öğrencilerinden Hakan Gencer oldu. Gencer, başarısında büyük payı bulunan Anadolu Dershanesi'ndeki öğretmenleri ile bir araya geldi. Anadolu Dershanesi Genel Müdürü Rahmi Metin, başarılarından dolayı Hakan Gencer’i tebrik etti.

 OKS'de il birinciliğini elde eden Hakan Gencer ise başarının iyi bir temel altyapı ile mümkün olabileceğini söyledi. Çocuklarının başarısı ile oldukça duygulanan anne Emine ve baba Ömer Faruk Gencer ise velilere seslenerek çocuklarına destek olmaları çağrısında bulundular.
Yine Pazar Ahmet Tahtakılıç İlköğretim Okulu Öğrencisi Erdem Evren Günaydın da Pazar ilçe 2.'liğini elde etti. Baba Yusuf Günaydın da iyi bir eğitimin yanında ailenin de başarıda büyük katkısı olduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin hepsi ayrı ayrı birer değerlerdir. Önemli olan öğrencinin istemesine katkı yapmaktır. Burada da okul ile birlikte ailenin de işbirliği içerisinde öğrencilere motivasyon sağlayacak aktiviteleri oluşturması gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum