1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ovit geçidine komik ödenek
Ovit geçidine komik ödenek

Ovit geçidine komik ödenek

Rize-Erzurum Karayolunun 12 ay ulaşıma açık tutulması için yapılacak çalışmada hükümet 2007 yılı için 750 Bin YTL ayırmış!

A+A-

Erzurum’un Ak Partili genel meclis üyesi Tahsin Bayramoğlu Bayındırlık Bakanlığı’na yazdığı mektuba Karayolları Genel Müdürlüğü’nün verdiği cevapla şok oldu.
Tüm bölge halkı yolun 12 ay ulaşıma açık olması için tünel müjdesi beklerken hükümet Rize-Erzurum karayolu için 2007 yatırım programına sadece 750 bin YTL Ödenek ayırdı.
İSMET KÖSOĞLU - Rize-Erzurum Karayolunu 12 ay ulaşıma açık tutmak için bir an önce çalışma başlatılması istenirken, Hükümetin 2007 yılı için bu yola ayırdığı yatırım ödeneğinin 750 Bin YTL olduğu öğrenildi.
Doğu Karadeniz Bölgesini Doğu Anadolu ve GAP’a bağlayan en kısa ve en güvenli yollardan birisi olan Rize-Erzurum Karayolu için 2007 yılında ayrılan Karayolları ödeneğinin 750 bin YTL olması umutla bekleyen bölge insanını hayal kırıklığına uğrattı.
 RTO Başkanı Ömer Ofluoğlu bir süre önce yaptığı bir açıklamasında Ovit yolu için hazırladıkları bir dosyayı Mart ayında yapılacak bölgesel Ticaret Odaları Konsey toplantısında bilgilendirme olarak Başbakana sunacaklarını söylemişti.
Ovit Yolunda çalışma yapılması için Erzurum ilinden gelen destekler ise aralıksız devam ediyor. Erzurum İl genel Meclisinin 2 üyesi Tahsin Bayramoğlu ve Yakup Akpınar’ın girişimleri ise devam ediyor.
Al Partili Erzurum İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu konu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Tahsin Bayramoğlu Ovit Yolunun sürekli açık olması konusunda Başbakan ve Bayındırlık Bakanlığına sürekli mektup ve dilekçe yazarak gündem oluşturduğunu söyleyerek. “Ovit yolunun 12 ay açık olması bize lazım. Rize ile ekonomik, ticari turistik ve sosyal ilişkilerimiz 12 ay devam ediyor. Bu çağda niye yolumuz kapalı kalsın. 12 ay sürekli ulaşım için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. 2006 yılında Ordu-Sivas arasında 132 yıllık bir rüya gerçekleşti. Bu rüya Ordulu Enerji Bakanımız Sayın Hilmi Güler ile Sivaslı Devlet Bakanımız Sayın A.Latif Şener’in yardım, ilgi ve girişimleri ile tamamlanmıştır. Bu yolda 19 km.lik yerde dağlar delindi. 6,7 km.lik yerde 13 Tünel inşa edilmiştir. Oysa Ovit Yolundaki arızalı yer toplam 20 km.dir.6,7 km.lik yerde 13 Tünel yapılabiliyorsa Rize-Erzurum arasındaki Ovit Dağında en fazla 20 km. olan yerde pekâlâ tünel yapılabilir. Lütfen hiç değilse haritaya bakın. Ordu-Sivas arasında 13 tünel yapıldı ve yol 1,5 saate indi. Ordu-Sivas arasını 1,5 saate indiren çalışmalar bizim yolda da olmalı. Sayın Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızı daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Sağlık Bakanımız hem de İspir ilçesindendir. Bölge Milletvekilleri ile el ele vererek Ovit Yolunda sağlıklı bir yapılaşma olmalıdır. Bakınız 100 km.lik Ordu-Topçam arasındaki yol tünellerle 19 km. ye düşürüldü ve Osmanlıdan miras kalan 132 yıllık yol tamamlandı.
Bayındırlık Bakanlığımıza bu yol ile ilgili 2007 yılı ödeneğini sormuştum gelen yazı ile şok oldum.2007 yılında Rize-Erzurum Karayoluna toplam 750 Bin YTL. Ödenek ayrıldı. Bu yöre halkı ile dalga geçmek, alay etmektir! Biz buna layık değiliz. Siyasilerimizden destek ve ilgi bekliyoruz. Ovit Yolu konusunda duyarlı insanlarımız kadar siyasilerimizin de gayreti olsaydı tünel 2007 yılı programına girerdi’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum