1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Fakülte ve MYO'da öğrenci temsilcileri seçildi
Pazar Fakülte ve MYO'da öğrenci temsilcileri seçildi

Pazar Fakülte ve MYO'da öğrenci temsilcileri seçildi

RTE Üniversitesi Pazar ZDBF ve MYO'da Öğrenci Konseyi seçimleri yapıldı. İşte yeni başkanlar:

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci konseyi seçimleri tamamlandı.

ridvanyildiz.jpg

Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde öğrenci Konsey Başkanlığına Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencisi Rıdvan Yıldız, Pazar Meslek Yüksekokulu öğrenci konseyi başkanlığına ise Organik Tarım bölümü öğrencisi Abdurrahman Karahan seçildi.

abdurrahmankarahan.jpg

Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Abdurrahman Karahan yapılan Öğrenci Konseyi Seçiminde hem Organik Tarım Programı hem de Yüksekokul Öğrenci Temsilcisi olarak seçildiğini ifade ederek, “Bir Pazarlı olarak yüksekokulumuzun daha da ileriye gitmesi için gerekli olan çalışmaları öğrenci temsilcisi olarak yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Daha önce de ilçemizde bulunan yüksekokulumuz ve daha sonra kurulan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi hakkında bilgi sahibi idim. Yüksekokulumuza kayıt yaptırdıktan sonra daha da detaylı olarak tanıma fırsatını buldum. İlçemizde bulunan gerek yüksekokulumuz, gerekse fakültemizde akademik kadronun çok iyi olduğuna şahit oldum. Derslik ve uygulama alanlarının günümüz itibariyle yeterli olduğu görünmekle beraber, ilgili birimlerde bölüm/program sayıları ile birlikte öğrenci sayısının artmasıyla beraber daha da genişlemesi gerektiği izlenimini edindim. Kısa sürede hem yüksekokul hem de fakültemizin bölgemize hitap ettiğini vurgulamak isterim. Çünkü bölgemize en yakın Ziraat Fakültesinin biri Ordu ilimizde, diğeri Erzurum ilimizdedir. Yüksekokulumuzda bulunan Organik Tarım ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programları ve fakültemizde bulunan Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri Bölümleri yöremizin bitkisel üretim ve doğal florasına hitap eden ve güncelliğini koruyan bölümlerdir. Bir Pazarlı olarak dikkatimi çeken diğer husus da Pazar halkının maalesef ilçelerinde bulunan adı geçen üniversite birimlerden bihaber olmalarıdır. Aynı ilçede üstelik yan yana hem fakülte, hem de yüksekokulu bulunan ender bir şehiriz. Fakülte ve yüksekokul bulunan diğer ilçelere baktığımızda yerel halkın bu birimlere daha fazla sahip çıktığını görmekteyiz. Bizim de bu konuda duyarlılığımızı biraz daha genişletmemiz gerektiğini düşünüyorum. Diğer bir husus, ilçemizde erkek öğrenci yurdunun bulunmamasıdır. Öğrenciler ile yaptığım görüşmelerde ortaya çıkan eksikliklerden birisi de budur. Diğeri, kampus alanına maalesef ulaşım sorunu bulunmaktadır. Bu da okulumuza özellikle erkek öğrenci çekme bakımından bir dezavantaj olarak karşımızda çıkmaktadır.” dedi.

Karahan, görevi süresince öğrenci, idare ve üniversite derneği üçgeninde uyumlu bir çalışma ortaya koyarak faydalı olmaya gayret göstereceğini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum