1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Hür Muhtarlar Derneği faaliyete başladı
Pazar Hür Muhtarlar Derneği faaliyete başladı

Pazar Hür Muhtarlar Derneği faaliyete başladı

Pazar'da bir grup muhtar tarafından kurulan Doğu Karadeniz Pazar Hür Muhtarlar Derneği, iftar programı ile faaliyete başladı.

A+A-

Pazar Muhtarlar Derneği’nden istifa eden muhtarlar tarafından kurulan Doğu Karadeniz Pazar Hür Muhtarlar Derneği, ilçede düzenlediği iftar programı ile faaliyetine başladı.

dernek1.20140722224422.jpg

Pazar Çarşıbaşı Mevkii Belediye İş Hanı 2. katta faaliyete başlayan ve bayramdan sonra resmi açılışı gerçekleştirilecek olan Doğu Karadeniz Pazar Hür Muhtarlar Derneği’nin kurucu başkanlığına ise Akmescit köyü Muhtarı Dursun Biber getirildi.

Kaynaşma amaçlı düzenlenen iftar programı ile resmen kuruluşunu ilan eden Doğu Karadeniz Pazar Hür Muhtarlar Derneği’nin programında; Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç ve çok sayıda davetli bir araya geldi.

muht4.20140722225457.jpg

İftar programında bir konuşma yapan Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, “Ramazan ayının yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Kısmetse yarın mübarek Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Pazar günü de nasipse arife ve ardından bayrama kavuşacağız. Bugüne kadar huzurlu bir Ramazan ayı geçirdik. İnşallah bayrama da aynı huzur içinde kavuşmayı temenni ediyoruz. Bugün çiçeği burnunda diye tarif edeceğimiz Pazar Hür Muhtarlar Derneği’nin iftar daveti münasebetiyle buradayız. Tabii ki sivil toplumun çeşitlenmesi, zenginleşmesi demokrasinin nimetlerinden, cilvelerindendir. Sivil toplumun güçlenmesi her zaman kârdır, faydalıdır. Ancak biz Pazar olarak muhtarlarımızın iki gruba bölünmüş olması tabi kendi takdirleridir ama en azından iftar sofrasında beklentimiz ve kendilerine de ilettiğimiz, ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır sözü gereğince ortak bir iftar sofrasında bir arada olmayı arzu ettik. Dün Pazar Muhtarlar Derneğimizin iftar davetine iştirak ettiğimizde de aynı şekilde bu sözü ifade etmiştim. İnşallah temennilerimiz örgütsel bazda tabii ki takdirleri kendilerinindir, ne şekilde devam edecekleri noktasında müdahil olamayız, telkinde bulunamayız ama gelecek sene biz Pazar’daki tüm köy muhtarlarını ortak bir iftar sofrası etrafında kenetlenmeleri gönlümüzden geçen arzumuzdur. Böyle bir ayrılığın ortasında taraf olmak istemeyiz. Ama ortak iftar sofrasının etrafında kenetlenmede teşvik eden olmak isteriz” dedi.

dursunbiber.jpg

Yeni kurulan Pazar Hür Muhtarlar Derneği’nin kurucu başkanlığına getirilen Akmescit Köyü Muhtarı Dursun Biber ise diğer dernek yetkililerini de programa davet ettiklerini ancak katılımın gerçekleşmediğini ifade ederek, “Bütün katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Katılımlarıyla bizleri onurlandırdılar. Diğer arkadaşlarımızın da gelmesini isterdik ama maalesef olmadı.” diye konuştu.

dernek2.20140722224447.jpg

Yeni kurulan dernekte ilk etapta şu muhtarlar yer alıyor: Akmescit Köyü muhtarı Dursun Biber, Bucak Köyü Muhtarı Hasan Arıcı, Darılı Köyü Muhtarı Rahmi Yaşar, Derebaşı Köyü Muhtarı Adem Taşkın, Derinsu Köyü Muhtarı Ömer Hacıfazlıoğlu, Elmaklı Köyü Muhtarı Hamdi Kahramantürk, Irmak Köyü Muhtarı Mustafa Çatan,Irmak Yeniköy muhtarı Necat Türkücü, Kesikköprü Köyü muhtarı Lütfü Bekiroğlu, Ocak Köyü Muhtarı Osman Nuri Gençkurt, Orta Irmak Köyü Muhtarı Mehmet Mert, Örnek Köyü Muhtarı Ümit Özen Kantoğlu, Sahil Köyü Muhtarı Mehmet Ali Taşkın, Sivritepe Köyü Muhtarı Musa Büyükyazıcı, Subaşı Köyü Muhtarı Şükü Haberal, Tütüncüler Köyü Muhtarı Hasan Tahsin Albaş, Yemişli Köyü Muhtarı Mustafa Balmuk ve Yeşilköy Muhtarı Hasan Yangın.

HABERİN VİDEOSU:

galeri.gif

muht1.20140722225836.jpg

muht9.jpg

galeri.gif

muht8.jpg

muht7.jpg

galeri.gif

muht6.20140722230443.jpg

muht5.20140722230454.jpg

galeri.gif

muht2.20140722230532.jpg

muht3.20140722230604.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum