1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar İHL'den Kutlu Doğum'a özel
Pazar İHL'den Kutlu Doğum'a özel

Pazar İHL'den Kutlu Doğum'a özel

Rize’nin Pazar İlçesi’nde, Pazar İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen Kutlu Doğum Programı yoğun ilgi gördü.

A+A-

NACİ GÜVEN
Kutlu doğum haftası kutlamaları çerçevesinde Pazar Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Pazar Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen programa; Pazar Belediye Başkan Vekili İlhami Günaydın, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşayan, okul müdürleri, dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Merkez Camii İmam Hatibi Umut Bülbül Kuran-ı Kerim okudu. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler, Peygamberimizle ilgili yazılan mektuplar, İlahiler ve veda hutbesi okundu.

Pazar İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Çatan yaptığı açılış konuşmasında "Resulullah, Allah'tan getirdiği Kur-an ayetlerini bizlere tilavet etti. O elçi sayesinde Kuran'ı ve Allah'ı öğrendik. O elçi sayesinde, karanlıklardan nura kavuştuk. Allah'a ne kadar hamd etsek, böyle bir peygambere ümmet olduğumuz için yine azdır " dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşayan ise, “Kutlu doğum; yeryüzüne dağılmış bir buçuk milyar Müslüman'ın, kâinatın yüzü suyu hürmetine yaratıldığına inandığı bir peygamberin doğumudur” dedi.

Daha sonra dallarında birinci olan öğrencilerden Naat okumada Kübra Biber'e, mektup yazma ve okumada Gülseren Sivri'ye, Esma-ül Hüsna okumada Musa Albaş'a, Veda Hutbesi'ni okumada Sema Kızılhan'a, Siyer Bilgi Yarışması'nda Ramazan Bedir'e, Hadis ezberleme ve okumada Selahattin Özçelik ile İlmihal Bilgi Yarışması'nda Gülden Sivri'ye ödüllerini protokol üyeleri takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum