1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da 'Ailede mutlu olma sanatı' konferansı
Pazar'da 'Ailede mutlu olma sanatı' konferansı

Pazar'da 'Ailede mutlu olma sanatı' konferansı

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Semin Güler Oğurtan, Pazar Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Ailede mutlu ve huzurlu olma sanatı' konulu konferansta konuştu.

A+A-

Pazar Belediyesi Kültür ve Düğün Salonunda Pazar Müftülüğünün organizasyonuyla gerçekleşen konferansta konuşan Dr. Semin Güler Oğurtan, mutlu aile olmanın sırları üzerine açıklamalarda bulundu.

konf2-007.jpg

"Fert ailenin aile de toplumun direk ve temelidir” diyen Oğurtan, “Fert iyi olursa, aile iyi olursa toplum da iyi olur. Ferdin ilk eğitim yuvası aile olduğuna göre sağlıklı aileler varsa sağlıklı bireyler ve sağlıklı bir toplum vardır. Mutlu aileler olduğuna göre sağlıklı aileler varsa sağlıklı bireyler ve sağlıklı bir toplum vardır, mutlu aileler varsa mutlu bireyler ve mutlu bir toplum vardır. Mutsuzluk; aileyi yıkan, çocukları ailesiz bırakan boşanmanın yolunu açan ciddi bir tehdittir. Evlilik 120 kilometre hızla giden bir aracın içinde yolculuk etmekse, boşanmak 200 kilometre hızla giden bir aracın arka koltuğundan çocukları dışarı fırlatmaktır. O halde boşanmaların önüne geçmek, çocukları aile sıcaklığından mahrum etmemek için, ailede mutluluğun ve mutsuzluğun sebeplerini ortaya koyarak aileleri eğitmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

konf1-009.jpg

"Mutlu ailede duygularda istikrar, mutsuz ailede duygularda karmaşa vardır." şeklinde sözlerini devam ettiren Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Semin Güler Oğurtan, "Mutlu ailede birbirini düşünme, mutsuz ailede birbirini eleştirme vardır. Mutlu ailede uzlaşma, mutsuz ailede kendini zorla kabul ettirme vardır. Mutlu ailede paylaşma, mutsuz ailede bencillik vardır. Mutlu ailede güven, mutsuz ailede güvensizlik vardır. Mutlu ailede bağlılık, mutsuz ailede bağımlılık vardır. Mutlu ailede ortak karar, mutsuz ailede tek taraflı karar vardır. Mutlu ailede kişiliğe saygı, mutsuz ailede kişiliğe baskı vardır. Mutlu ailede dostluk, mutsuz ailede yabancılaşma vardır. Kendi ailelerimizde mutluluk ve mutsuzluk sebeplerinin varlığı ile ilgili analizler yaparak ve öncelikli katkıyı karşımızdakinden beklemeden ben ne verebilirim, hangi olumsuzluğumu olumlu özelliğe dönüştürebilirim diyerek ailelerimizi mutlu birer yuva haline getirebilmek için Allah rızasını en üstün gaye edinip sebat ve sabırla gayret etmeliyiz.” dedi.

konf3-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum