1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da çay sezonu kurban ve dualarla başladı
Pazar'da çay sezonu kurban ve dualarla başladı

Pazar'da çay sezonu kurban ve dualarla başladı

Çaykur Pazar Kirazlık Çay Fabrikasında yaş çay sezonu her yıl olduğu gibi bu sezon da kurban kesilerek açıldı.

A+A-

Yaş Rize’de yaş çay sezonu başlarken, Pazar Kirazlık Çay Fabrikasında her yıl olduğu gibi bu sezon da yaş çay işleme dönemine kurban kesilerek başlandı.

kurban5.jpg

Fabrika bahçesinde 2 koyun kurban kesilirken yapılan dua ile de yeni yaş çay sezonunun kazasız, belasız ve bereketli geçmesi için dualar edildi. Törene Pazar Kirazlık Çay Fabrikası Müdürü Bülent Buçan ve kısım müdürleri ile fabrika çalışanları katıldı.

kurban4.jpg

2016 yılı yaş çay alım sezonunu 3 Mayıs tarihinde açan Çaykur, şimdiye kadar, üreticisinden 6 bin ton civarında yaş çay yaprağı aldı.

kurban3.jpg

Çaykur Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaş çay yapraklarının toplama olgunluğuna ulaşması ile 3 Mayıs günü yaş çay alımlarına başlamıştı. ÇAYKUR ilk üç günde üreticisinden 6 bin ton civarında yaş çay yaprağı aldı. Alımların büyük bir kısmı çay sahasının doğu bölgesinde gerçekleşti. Çay hasadının önce sahil kesimlerinde ardından kademeli olarak iç kesimlere doğru yoğunluğunu arttırması bekleniyor.

kurban1-002.jpg

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum