1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da yağmur altında eylem
Pazar'da yağmur altında eylem

Pazar'da yağmur altında eylem

Son günlerde yaşanan çocuk ölümleri ve istismar olaylarını protesto amacıyla Pazar İlçesinde gösteri düzenlendi.

A+A-

Pazar’da Engelsizler Derneği tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydan’ında çocuk ölümleri istismar olaylarını protesto amacıyla sağanak yağış altında gösteri düzenlendi.

eylem2-013.jpg

Son günlerde Türkiye genelinde üst üste ortaya çıkan çocuk ölümleri ve istismar olaylarına karşı duyarlı vatandaşların bir araya gelerek başlattığı protesto gösterisine sağanak yağış nedeniyle beklenen ilgi olmadı.

eylem1-014.jpg
 
Dernek üyeleri, ellerindeki idam ipleriyle; ‘İdam İstiyoruz’, ‘Çocuklara uzanan eller kırılsın’ şeklinde pankart açıp slogan atarak meydanda toplandı.

galeri.gif

Göstericiler yağmur altında sırılsıklam ıslanmalarına rağmen eylemlerini ara vermeden sürdürdüler.

Gösteriyi uzaktan izleyenleri de eleştiren ve ‘Duyarlı olun, destek verin’ şeklinde tepki gösteren dernek üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek idam yasasının çıkarılmasını istediler.

eylem3-013.jpg

Engelsizler Derneği Başkanı Umur Kıymaz, burada yaptığı basın açıklamasında, son dönemde ortaya çıkan olayları kınadıklarını ifade ederek, tedbir alınmasını ve idam cezasının getirilmesini istedi.

eylem5-004.jpg

Eylemcilere destek veren Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel de toplum vicdanının yaşanan olaylardan büyük bir rahatsızlık duyduğunu söyleyerek, yetkililere seslendi ve vatandaşın sesini duymalarını istedi. 

eylem4-007.jpg

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

galeri.gif

vid1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum