1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'ın tarih ve kültürü broşürle tanıtılacak
Pazar'ın tarih ve kültürü broşürle tanıtılacak

Pazar'ın tarih ve kültürü broşürle tanıtılacak

Pazar Belediye Başkanlığınca, geçmişten günümüze Pazar ilçesinin tarihi, kültürü ve tarımı ile ilgili tanıtıcı broşür basıldı.

A+A-

ABDULLAH UZUN
Rize ili ve ilçelerinde kaybolmaya yüz tutan ve her yanı tarih kokan değerlerin belgelenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için Pazar Belediyesince broşür hazırlandı.

paz1.20121022165734.jpg

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, amaçlarının ilçeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere Pazar’ı daha iyi tanıtmak olduğunu belirterek,  ”Her yöre kendine has tarihi yerler ve tarımı ile anılmaktadır. Pazar ilçemiz birçok tarihi binalar, kaleler, köprüler, cami ve serenderler ile çevrilmiştir. Ayrıca ilçemizde yöresel ürünler de kaybolmaya yüz tutmuştur. Biz geçmişten geleceğe köprü olması açısından Pazar’ı tanıtıcı broşür hazırlamayı düşündük. Birçok köylerin ileri gelen yaşlılarıyla görüştük. Köylerimizde yetişen meyvelerimiz ve onlardan elde edilen yöresel yiyeceklerimizi tespit ettik. Bu çalışmamız Pazar’da bir ilktir. Katalogumuz sadece tanıtımla ilgili olarak yayına hazırlanmıştır. İçi boş ve değer taşımayan söz ve görüntülere yer verilmemiştir. Buna rağmen eksik ve kusurlarımız olursa okuyucularımız tarafından bize bildirildiğinde ikinci basımda değerlendireceğiz. Pazar’ı öne çıkaran her türlü çalışmayı yapacağız. Bu bizim için çok önem taşımaktadır. İkinci çalışmamız ise yine bugüne kadar el atılmayan konu olan ilçemizde Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde şehit olanların tespiti, günümüze kadar ilçemizde belediye başkanlığı yapan değerli şahsiyetleri, ülke yönetiminde söz sahibi olmuş kişileri de bir broşür halinde yayınlayacağız. Bunu yapmaktaki amacımız ilçemize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere ilçemizi daha iyi tanımalarını sağlamaktır. Bu broşür belediyemizden temin edilebilir.” dedi.

paz2.20121022165747.jpg

paz3.20121022165758.jpg

paz4.20121022165807.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
15 Yorum