1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize gençliği büyük işlerin altına imza atacak!
Rize gençliği büyük işlerin altına imza atacak!

Rize gençliği büyük işlerin altına imza atacak!

Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu gerçekleştirilen kongre ile oluşturuldu. İşte Rize için gençlerden iddialı sözler:

A+A-

Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu gerçekleştirilen kongre ile oluşturuldu.

Amacı gençlerin demokratik katılımını sağlayarak temsil kabiliyetini geliştirmek, kendi potansiyellerini ve güçlerini keşfederek geliştirmelerini sağlamak olan Gençlik Meclisi Rize’de Kadir Ali Çelik başkanlığında kuruldu. Rize Belediye binasında gerçekleştirilen kongreye, Rize Kent Konseyi Başkan Vekili Dilek Kansız, Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz, Kent Konseyi Yürütme Kurulu, İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Oğuz Hut katıldı.

genc1.20150425101445.jpg

Başkan Çelik kongrede yaptığı konuşmada, “Çocukluğunu, gençliğini Rize’de geçirmiş ve hala geçirmekte olan bir birey olarak, nelerin eksikliğini çektiğimi-çektiğimizi çok iyi biliyorum. Şehrimizi diğer şehirlere karşı kıyaslarken söylediğimiz öncelikli laf ‘Rize’de yapacak bir şey yok’ oluyor ama artık yapacak birçok şey olacak. Bizim düşünebildiğimiz planlayabildiğimiz kadar değil, hitap ettiğimiz kesimin her bir bireyinin hayal gücünün ulaştığı sınırlar bizim üst çizgimiz olacak. Ben bana verilen bu görevi, herkesin bir zamanlar birilerinin yapmasını beklediğim gibi beklediğini varsayarak alıyorum. Eksikliklerim önce beni üzecek ama söz konusu bir eksiklik olmayacak. Yarından itibaren Rize gençliğini çok büyük işlerin altına imza atarken göreceksiniz. Bu imzayı atacak olan kalem öyle büyük bir kalem ki bunu tutmaya tek başıma benim gücüm yetmez. Bu nedenle bu kalem bizim kalemimiz olacak. Rize ise kâğıdımız. Bugün olduğumuzdan daha güçlü bir yarınımız olacak. Bu meclis bizim birleştirici gücümüz olacak ve bizi hedefe birlikte götürecek. Hedefimiz; ayakları güçlü basan, konuştuğu söze itibar edilen, her daim yapıcı çözümler üreten bir gençliktir. Gençlikte günler kısa, yıllar uzun, yaşlılıkta günler uzun, yıllar kısadır. Biz bu uzun yıllarımızı rölantide yaşamak yerine, daha şimdiden ardımızda bir iz bırakacak şekilde geçireceğiz. Turgenyev’in de dediği gibi; ‘Ne mutlu gençliğinde genç olabilene!' İnşallah bu yolda bize olan güveni boşa çıkartmayız.” dedi.

Kadir Ali Çelik başkanlığında kurulan Gençlik Meclisi yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Meryem Börekçi, Şafak Tüfek, Asuman Sümer, Hasan Menşur, Murat Turan, Nurcan Turan, Kürşat Yılmaz ve Merve Bayram.

Kurulan meclisin 2017 yılına kadar faaliyet göstereceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum