1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Grubu'nun 104'üncü buluşması
Rize Grubu'nun 104'üncü buluşması

Rize Grubu'nun 104'üncü buluşması

Rizeli üst düzey Bürokratların oluşturduğu dostluk grubu “Rize Grubu” adı altında 104.buluşmasını gerçekleştirdi. Toplantıya davet edilen Rizeli Heidi Hamdu Sena'ya ise adeta piyango vurdu!

A+A-

            Rize Grubunun 104.buluşması İncek’teki TED Mezunlar Derneği Sosyal Tesislerinde yapıldı. 104 aydır hiç ara vermeden önceden belirlenen gün ve saatte bir araya gelindi.

ank6-002.jpg

            104.buluşmada ez sahipliğini TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Ankara İstinaf Mahkemesi 21.Hukuk Dairesi Başkanı Yusuf Şahin, HAVELSAN Yönetim Kurulu başkanı Avukat Fethi Azaklı, emekli noter Sedat Çepni, Dr. Adem Uzun, Yargıtay Üyesi Ramazan Yılmaz, TEV Ankara Şube Başkanı Ömer Turna, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Yazıcı, TRT Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişi Erkan Hacıfazlıoğlu ve Başbakanlık Müşaviri Dursun Kuveloğlu birlikte yaptı.

ank5-003.jpg

            Önceden planlandığı üzere, her zamanki gibi saat 19 00 da bir araya gelindi. Buluşma öncesi başlayan ikili sohbetler yemek sırasında da devam etti.  Daha sonra MEB Bakanlık Müşaviri İrfan Coşkun, Grup mensuplarına hitap etti. Mazereti nedeniyle buluşmada olamayan grup mensuplarının selamını ileti. Yargıtay 10.Ceza Dairesi Üyesi Kenan İpek, kardeşinin rahatsızlığı nedeniyle, Prof. Dr. Hakan Kumbasar, rahatsızlığı nedeniyle, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayıp Birinci, Yurt Dışı görev nedeniyle, 104.buluşmaya katılamadıklarını bildirdiler.

ank4-003.jpg

            Oturumu yöneten MEB Bakanlık Müşaviri, ev sahibi kişilere sırasıyla söz verdi. Ev sahiplerinden TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, kendi kurumlarında Rizeli bürokratları ağırlamaktan mutlu olduklarını, Kadınlar Günü dolayısıyla Ankara’ya davet etikleri Rizeli Heidi Hamdü Sena Bilgin’in Ortaokul ve Lise masraflarını TED olarak karşılayacaklarını, isterse kendisini TED Kolejinde yatılı ve burslu okutabileceklerini belirtti. Ankara’daki Rizeli bürokratlarla beraber olmaktan her zaman mutlu olduklarını, bu buluşmaların çok önemli olduğunu dile getirdi.

            Sosyal medyada ve ulusal basında örnek davranışıyla fenomen olan Hamdü Sena Bilgin, ileride Veteriner Hekim ve Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmak istediğini, hayvanları çok sevdiğini, kendisine gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu belirtti.

            Ev sahiplerinden MEB Personel eski Genel Müdür Yardımcısı, TEV Ankara Şube Başkanı Ömer Turna, Rize Grubu Buluşmalarına ilk defa ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu, daha önce birkaç defa misafir olarak katıldığını belirtti. TEV olarak Hamdü Sena’nın üniversite, yüksek lisans ve doktora masraflarını karşılayabileceklerini söyledi.

ank3-003.jpg

            Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü emekli Tüm General Sadık Piyade, Cimil’de geçen çocukluk yıllarından hatıralar anlattı. 6 yaşlarında Cimil’de çobanlık yaptığını, çok kıt imkânlarla ilkokula gittiğini söyledi. Prof. Dr. Münir Demirci, iki yıldır Rize’deki görevi nedeniyle buluşmalara katılamadığını, bundan sonra her ay Rize Grubu Buluşmalarına katılmaktan mutlu olacağını belirtti. Rize Yaylalarının boş kaldığını, hayvan sayısının azaldığını, bu yaylaların yeniden eski günlerine kavuşması için proje geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Gruba misafir olarak katılan HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili emekli Tümgeneral Taner Düvenci, bu güzel grubu HAVELSAN’da ağırlamak istediklerini, birlikte olmaktan çok mutlu olduklarını bildirdi. Yine misafir olarak katılan HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, davet edildiği için teşekkür etti. Misafirler arasında bulunan Rize damadı Kızılcahamam Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Meftun Karataş, Rize’de görev yaptığını, eşinin Rizeli olduğunu ve kendisini Rizeli gibi hissettiğini belirterek, bu grupla birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

ank2-003.jpg

            Rize Grubunun 104.Buluşması 24-25 Şubatta İkizdere’de yapılan “7.Çağrankaya Kar Yürüyüşü”ne ilk defa katılan Hakim Tahir Hırslı ve Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Dr. Osman Kan’ın bu faaliyette yaşadıkları deneyimleri, mutlulukları aktarmalarıyla devam etti. Hırslı ve Kan, “Çağrankaya Kar Yürüyüşü”nün çok güzel bir organizasyon olduğunu, Rize’nin turizm değerlerini tanıtmakta önemli bir etkinlik olduğunu, benzeri organizasyonların artırılması gerektiğinin, Rize için önemli olduğunu belirtti. Bundan sonra bu tür organizasyonları kaçırmayacaklarını, her yıl katılacaklarını ve herkesi Rize’de düzenlenen, yörenin tanıtımına ve ekonomisine önemli katkı sağlayan bu ve benzeri sosyal faaliyetlere katılmaya davet ettiklerini belirttiler.

ank1-005.jpg

            Rize Grubunun 104.buluşmasına yukarıda adı geçenlerin dışında katılanlardan bazıları: Prof. Dr. Mahmut Yüksel (Ankara Üniversitesi), Prof. Dr. Birol Civelek (Plastik Cerrah), Prof. Dr. Münir Demirci (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi KBB), Prof. Dr. Ercüment Çolak (Ankara Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı), Prof. Dr. Mustafa Kaçalin (TDK Başkanı), Prof. Dr. Cemil Yağcı (Ankara Tıp), Başsavcı Şaban Yılmaz (Ceza ve İnfaz Kurumu Genel Müdürü), Doç. Dr. Nurdan Memişoğlu Apaydın (Karayolları Sanat Yapıları Daire Başkanı), Rıdvan Günay (Hakim), Osman Kaba (Hakim), Yusuf Önçırak (Hakim), Cengiz Ekşioğlu (Maarif Müfettişi), Dr. Ender Aykut Yılmaz (İLBANK Genel Müdür Yardımcısı), Recep Ali Erdoğan (KOSGEB Başkan Yardımcısı), Ahmet Yurtman (Milletvekiline Hizmet Başkanı), Burhan Karaloğlu (Yargıtay 9.Ceza Dairesi Başkanı), Abdullah Keskin (Sayıştay Uzman Denetçisi), Mehmet Bozkurt (Sayıştay Grup Başkanı), Ahmet Adanır (Petrol İşleri Genel Müdürü), Mehmet Yerebakan (İLBANK Yönetim Kurulu Üyesi), B.Mutlu Kadıoğlu (Hentbol Federasyonu Genel Sekreteri), Doç. Dr. Şenol Kalyoncu (TOBB Üniversitesi TIP Fakültesi), Başar Halıcı (SGK Müfettiş), Fatih İslam Karaoğlu (Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı), Vildan Orhan Altınel (Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi- Mimar), Emriye Bakoğlu (Hakim), İbrahim Coşkun (TED Ankara Koleji Müdür Yardımcısı).

Rize Grubu 104.buluşma, oturumu yöneten İrfan Coşkun’un, katılımcılara Rize Grubu adına teşekkürü ve 105.buluşma tarih, saat ve ev sahiplerini hatırlatmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız