1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE MÜFTÜLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ SEMİNER
RİZE MÜFTÜLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ SEMİNER

RİZE MÜFTÜLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ SEMİNER

Rize Müftülüğü; evlilik, aile içi iletişim, ailede çatışma ve çözüm yolları, öfke kontrolü gibi birçok konunun ele alındığı seminer düzenlendi.

A+A-

Rize Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik aile okulu semineri düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından; “Evlilik, aile içi iletişim, ailede çatışma ve çözüm yolları, öfke kontrolü, çocukluk döneminin özellikleri, çocuklarla iletişim, ergen sorunları, gençlerle iletişim ve Kur'an/Sünnet perspektifinde ailede dini değerler” konularında ilde görev yapan din görevlileri ve eşlerinin bilgilendirilmesi amacıyla “Aile Okulu Semineri” düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Konferans Salonunda ilki gerçekleştirilen ve üç gün sürecek olan Aile Okulu Semineri’nin açılışını Rize Valisi Ersin Yazıcı yaptı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Yusuf Doğan; “Bizler peygamber varisleri olarak sadece münferiden değil ailece de topluma örnek olmalıyız” sözleriyle Aile Okulu Seminerinin önemine vurgu yaptı.

muftuluk1.jpg

Rize Valisi Ersin Yazıcı ise konuşmasında, “Çağı yakalamış, çağın gereklerini yerine getiren bir Diyanet İşleri Başkanlığımız olduğunu gururla, onurla ifade etmek istiyorum” dedi.

Yazıcı, ailenin toplumun temeli olduğunu, din görevlisinin ailesinin ise toplumun temeli olmakla birlikte önder ve rol model olduğunu ifade ederek Aile Okulu Seminerinden ziyadesiyle istifade edilmesinin gerekliliğinden söz etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın böyle bir semineri icra etmekle önemli bir görev ifa ettiğine vurgu yapan Vali Yazıcı, seminerin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Üç oturumda gerçekleşen ilk günkü seminerde; “Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Ailede Dini Değerler” konusuyla Üsküdar Başvaizi Fatma Bayram, “Eşlerarası İletişim” konusuyla Uzman Psikolog Seyyid Şişman, “Sebep ve Sonuçlarıyla Boşanma” konusuyla da Dr. Semin Güler Oğurtan açıklamalarda bulundular.

Din görevlilerimizin ilgiyle dinlediği seminerin ilk günü, soru cevap bölümüyle tamamlandı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız