1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Osmanlı Eğitim Ocakları'ndan teröre karşı birlik çağrısı
Rize Osmanlı Eğitim Ocakları'ndan teröre karşı birlik çağrısı

Rize Osmanlı Eğitim Ocakları'ndan teröre karşı birlik çağrısı

Osmanlı Eğitim Ocakları Rize İl Başkanı Kerim Keskin, yaşanan terör saldırılarının halkı kenetlediğini söyleyerek, birlik ve beraberlikten taviz vermeyeceklerini söyledi.

A+A-

Osmanlı Eğitim Ocakları Rize İl Başkanı Kerim Keskin “İçimiz yanıyor, yüreğimize düşen ateşin haddi hesabı yok” diyerek “Başta şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Acılarını kendileri ile birlikte yüreğimizde yaşıyor ve paylaşıyoruz. Vatanımıza hizmet etmiş ve vatan uğruna ‘şehitlik’ mertebesine ermiş tüm şehitlerimize rahmet ve ailelerine de sabır diliyoruz. Bu tarih itibariyle bir daha bu acıyı yaşamak istemiyoruz. Dökülen kanların, yıkılan yuvaların, yetim kalmış çocukların olmadığı, birlikte barış ve huzur içinde yaşanan bir Türkiye istiyoruz. Şunu unutmayalım ki Türk’ü Kürt’ü yok. Fark ettiyseniz yakılan ağıtlar Türkçe ve Kürtçe. Genç yaşta hayatını kaybeden canlar bizim canlarımız.” şeklinde konuştu.
 IŞİD’in kuruluş amacına bakıldığında, sorunların neden kaynaklandığının daha iyi anlaşılacağını belirten Keskin,“İnanç ve politika yönünden kurulma sebepleri var. Bunlardan biri PKK’yı meşrulaştırmaktı. Bu saldırılarda söz konusu makamlar da hedeflendi. Dış güçler, İslam dünyasının rönesansını başlatıp devam ettirmeye çalışan hükümeti yıpratmak ve aynı zamanda Ortadoğu ve Balkanlar için çok güçlü bir devlet hâline gelen Türkiye Cumhuriyetini yıpratmayı amaçlıyor.” ifadelerini kullandı.
Keskin, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü ve büyük bir devlet olduğuna da dikkat çekerek yaşanan vahşi saldırılar karşısında millet olarak birlik ve beraberlik duygularının toplumda daha da kuvvetlendiğine vurgu yaparak, terör ile kimsenin bir adım ileriye gitmesinin mümkün olmadığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum