1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE’DE 14 BİN LİKAPA FİDANI DAĞITILDI
RİZE’DE 14 BİN LİKAPA FİDANI DAĞITILDI

RİZE’DE 14 BİN LİKAPA FİDANI DAĞITILDI

Rize 'Mavi Yemiş Likapa Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında üreticilere 14 bin Likapa Fidanı dağıtıldı

A+A-

Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün yürüttüğü ‘Mavi Yemiş Likapa Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Hasan Karal, tarafından 54 aileye 14 Bin Likapa fidanı dağıtıldı.

Fidan dağıtım törenine Karal’ın yanısıra, Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

fidan1.20150427103517.jpg

KÖYLERE VE ÇİFTÇİLERE BÜYÜK DESTEK

Çiftçilere yapmış oldukları desteklemelerde Rize’de çok büyük yol aldıklarını belirten Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Hasan Karal, “Son 4 yıl içerisinde Rize’mize yaklaşık 43 milyon TL’lik hibe projesi sağlamış olduk. Tek bir amacımız köylerimizi yeniden canlandırmaktır. Yaylalarımızı, meralarımızı ve mezralarımızı yeniden hayata kazandırmak istiyoruz. Köylerimizde başlattığımız KÖYDES projelerimizle yollarımızı yapıyoruz, betonlama ve asfaltlama çalışmalarımızı yapıyoruz. Köylerimizin içme sularını destekliyoruz” dedi.

hasankaral.20150427103545.jpg

ÇALIŞMALAR EKSİKSİZ TAKİP EDİLİYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan KÖYDES projesine gerekli desteği verdiklerini söyleyen Karal, “Önceki Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın özel talimatlarıyla beraber bu projeleri başattık. Kesintisiz bir şekilde ilerleyebilmesi için bütün çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

fidan2.20150427103613.jpg

ÇAY TARIMINA DESTEK NİTELİĞİNDE

Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, çay tarımının yanında vatandaşlara destek olunması anlamında Mavi Yemiş Likapa için destekleme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum