1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de demiryolu için komisyon kuruluyor
Rize'de demiryolu için komisyon kuruluyor

Rize'de demiryolu için komisyon kuruluyor

Rize Kent Konseyi, Giresun, Ordu ve Trabzon’un tartıştığı demiryolu projesi için komisyon kuruyor.

A+A-

Rize Kent Konseyi’nde Yönetim Kurulu üyesi Hamit Turna’nın başkanlığında bir çalışma grubu kurularak Doğu Karadeniz Demiryolunun yapımı için kamuoyu oluşturulacak.

Komisyon 18.04.2012 Çarşamba günü Rize Belediyesi Encümen salonunda toplanacağı bildirildi.

Toplantıya Rize’deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ve resmi kurumlardan temsilciler davet edildi. Komisyonda kamuoyu oluşturmak için izlenecek yol belirlenecek.

Doğu Karadeniz’deki tüm illerin demiryolu konusunda ortak çalışma yapmalarının gerekli olduğunu söyleyen Komisyon Başkanı Hamit Turna; “Giresun, Ordu ve Trabzon’da demiryolu yapımıyla ilgili birçok çalışma yapılmaktadır. Geçen günlerde Giresun Üniversitesi’nde de konuyla ilgili bir çalıştay yapıldı. Birçok il demiryolunun kendi illerinden geçmesi için projeler üretmektedir. Biz de komisyon kurarak işe başladık. Komisyon toplantısından sonra Rize’de daha geniş katılımlı bir toplantı düzenlenecek. Ayrıca, Doğu Karadeniz’deki Kent Konseyleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir toplantı düzenlemeyi düşünüyoruz. Cumhuriyet kurulduktan 3 gün sonra Samsun-Fatsa Demiryolunu kazma ve küreklerle yapan Karadenizliler Doğu Karadeniz’deki illeri birbirine daha sıkı bağlayan demiryolunun yapımı için ellerinden geleni yapacaklardır. Doğu Karadeniz’de yaşayan herkesi özellikle milletvekillerimizi, bakanlarımızı ve Başbakanımızı, Karadeniz’i diğer bölgelere demir kollarla bağlamaları için atılım yapmaya davet ediyoruz.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum