1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’de dereler can alıyor
Rize’de dereler can alıyor

Rize’de dereler can alıyor

Rize’nin Güneysu ilçesinde serinlemek için dereye giren bir genç ve Fırtına Deresi’nde balık tutmaya çalışan bir kişi boğularak hayatını kaybetti.

A+A-

Ömer Faruk Zenginal - Bayram Ali Sarı 
RİZE (İHA) -
Edinilen bilgiye göre, Güneysu ilçesi Islahiye Köyü Kuran Kursu’nda kalan ve hafızlık okuyan 18 yaşındaki Mert Gülmez bugün öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte Güneysu Deresi’ne girdi.

Derenin derin bölümündeki kayalıklar arasında bir anda gözden kaybolan Gülmez’i arkadaşları bulamayınca bölgeye Rize Arama Kurtarma ekipleri (RİKE) ve Rize Belediyesi İtfaiye ekipleri çağrıldı.

Kurtarma ekipleri itfaiye merdiveni yardımı ile dereye inerken, arama çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi. Yapılan arama çalışmalarının ardından dereden gencin cansız bedeni çıkartıldı. Van nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Kuran Kursu öğrencisinin cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

kale.jpg

Rize’de derede 2. kayıp haberi Çamlıhemşin ilçesinin turistik Zilkale mevkiinden geldi.

Burada balık tutmak için Fırtına Deresi’ne inen 37 yaşındaki Hanefi Kalyoncu dengesini kaybederek kayalıklardan dereye düştü.

Çevredeki vatandaşların jandarmaya haber vermesi üzerine bölgeye UMKE ve arama kurtarma ekipleri çağrıldı.

Dere boyunca yapılan arama çalışmalarına onlarca vatandaş katıldı.

kalyoncu.jpg

Derede kaybolan kişinin cesedi bulundu

Edinilen bilgiye göre, arkadaşı Murat Büyük ile balık avladığı sırada suya düşüp kaybolan Hanifi Kalyoncu'nun bulunması için ekipler, yaklaşık 200 metre uzunluğundaki halatla Zilkale mevkisinden dereye inerek arama çalışması yaptı.
Kalyoncu'nun cesedine olaydan yaklaşık 6 saat sonra ulaşan ekipler, onu bulunduğu yerden çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Ekipler tarafından çıkarılan Kalyoncu'nun cansız bedeni, Çamlıhemşin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

vid1.jpg


Rize'de dereler can alıyor paylaşan: pazar53

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum