1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de hastalıklı etler imha edildi
Rize'de hastalıklı etler imha edildi

Rize'de hastalıklı etler imha edildi

Rize Belediyesi, mezbahada kesimi yapılan hastalıklı hayvanın etlerini imha etti. Vatandaşlar kaçak et konusunda bir kere daha uyarıldı.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Mezbaha veteriner hekimi tarafından yapılan tetkikler sonucu tüberküloz mikrobu taşıyan hayvanın etleri Rize Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından imha edildi.
Tespit edilip kireçli kuyuda imha edilen et ile ilgili bir açıklama yapan Rize Belediyesi Veteriner hekimi Mehmet RAKICI “ Hayvanlardan insanları bulaşan hastalıkların başında tüberküloz geliyor. Hayvan sağlığı zabıtası kanununa göre de bu etlerin imha edilmesi gerekiyor. Mezbahamızda tespit etmiş olduğumuz hastalıklı etleri bizlerde zabıtamız marifetiyle imha ettik” dedi.
Yapılan imha işlemi ve sağlıklı et tüketimi ile ilgili bir açıklama yapan Tarım il Müdürlüğü Hayvan Sağlığı şubesi Müdürü Kubilay TAMER ise açıklamasında “ Toplum sağlığı açısından en önemli hadiselerden biri olan hastalıklı et veteriner hekimimiz tarafından tespit edilmiş ve her hangi bir sıkıntı meydana gelmeden imha edilmiştir. Vatandaşlarımızdan bu konularda duyarlı olmalarını ve tükettikleri etlerde mutlaka sağlık kontrolünden geçmiştir bilgisini arasınlar” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız