1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de, normal doğum yaptıran hekimlere ödül
Rize'de, normal doğum yaptıran hekimlere ödül

Rize'de, normal doğum yaptıran hekimlere ödül

Normal yolla doğum yaptırma oranları yüksek olan hekimlere, Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından ‘Başarı Belgesi’ verildi.

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doç.Dr.Ülkü Mete Ural ve Doç.Dr.Yeşim Bayoğlu Tekin ile Rize Devlet Hastanesinde görevli Opr.Dr.Hanife Birben Calap, 2015-2016 yılları içerisinde normal yolla doğum yaptırma oranlarının yüksek olmasından dolayı Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından ‘Başarı Belgesi’ ile ödüllendirildiler.

dogum-001.jpg

Vali Bektaş, başarı belgelerinin takdimi esnasında yaptığı değerlendirmede; “Sağlıklı nesiller için her türlü koruyucu tedbiri ve desteği alarak anne ve çocuk sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla sezeryanla doğum oranlarının düşürülerek normal doğumun teşvik edilmesinin gerekliliği herkesin malumu. Dünya Sağlık Örgütü de sezeryanla doğum oranlarının, tüm doğumlarda %15 oranında olması gerektiğini belirtmekte. Bizde bu anlamda normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek olan hekimlerimizi birer başarı belgesi ile ödüllendirmek istedik” şeklinde konuştu.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın Makamında gerçekleştirilen belge takdiminde Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Gökhan Demiral ve İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Tepe de hazır bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum