1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli sayesinde müslüman oldu
Rizeli sayesinde müslüman oldu

Rizeli sayesinde müslüman oldu

Almanya'da 15 yıl önce tanıştığı Rizeli arkadaşı sayesinde Müslüman olan 80 yaşındaki Alman vatandaşı tatil için geldiği Rize'de sünnet oldu.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Müslüman olduktan Türkiye'de yaşamaya başlayan Alman vatandaşı Paul Cruswel, 81 yaşında sünnet oldu.
Bir süre önce İslam Dini'nden etkilenerek Müslüman olan Cruswel, tam manasıyla Müslüman olmak istediğini belirterek, ilerlemiş yaşına rağmen turist olarak bulunduğu Rize'de sünnet oldu. Opr. Dr. Şaban Çoruh'un özel muayenehanesinde gerçekleştirilen sünnet törenine, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, Rize Kale Camii İmamı Abdulkadir Kara ve Turizmci Köksal Hapeloğlu katıldı. Okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duanın ardından Cruswel, Opr. Dr. Çoruh tarafından sünnet edildi.

Sünnet işleminden sonra Belediye Başkanı Bakırcı, Cruswer'e Kuran-ı Kerim hediye etti ve bir adet Cumhuriyet altını taktı. Sünnet törenine katılan diğer kişiler de Cruswel'e çeşitli hediyeler takdim etti. Sünnet işleminin ardından konuşan Cruswel, İslam'ın şartlarını ve geleneklerini tam olarak yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Bakırcı ise ilk kez 81 yaşında bir kişinin sünnetine şahitlik ettiğini belirterek, "Daha önce 30 yaşlarında sünnet olanları görmüştüm. 81 yaşında sünnet olanı ilk kez görüyorum. Sünnet İslam'ın şartlarından değildir. Ama sünnetimizdir ve geleneğimizdir. Bizim toplumumuzda bu işi 6-7 yaşına kadar hallediyorlar. Kendisi tam anlamıyla Müslüman olmak istediği için bu yaşında sünnet olmuştur. Kutluyoruz" dedi.

Sünnet operasyonunu gerçekleştiren Opr. Dr. Şaban Çoruh ise daha önce 40 yaşında birini sünnet ettiğini ancak ilk kez 81 yaşında birisini sünnet ettiğini söyledi. Dr. Çoruh, "Yaşı ilerlediği için küçük çocuklara göre enfeksiyon kapma ihtimali yüksektir. Ancak bunu önlemek için gerekli tedbirleri aldık. Başarılı bir operasyon oldu" diye konuştu.
Kale Camii imamı Abdulkadir Kara da sünnetin farz olmadığını hatırlatarak, "Sünnet, Müslüman olmak için şart değildir. Ancak sünnettir ve İslam geleneğidir. Cruswel'i bu yaşta sünnet olmak istediği için kutluyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum