1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'nin en iyi çay demleyen 3 kişisi belirlendi
Rize'nin en iyi çay demleyen 3 kişisi belirlendi

Rize'nin en iyi çay demleyen 3 kişisi belirlendi

Rize'de 11 ilçeden yaklaşık 120 kişinin katıldığı ön elemeler sonrası finale kalan 9 kişi arasından en iyi çay demleyen 3 kişi belirlendi.

A+A-

Rize Belediyesi'nin organize ettiği 6. Çay ve Yaz Spor Şenlikleri kapsamında Rize Ticaret Borsası'yla ortaklaşa düzenlenen "Çay Demleme ve Sunum" yarışması yapıldı.

cay2.20140818101137.jpg

Rize Sahil Parkı'nda düzenlenen yarışmaya, 11 ilçeden yaklaşık 120 kişinin katıldığı ön elemeler sonrası finale kalan 9 kişi katıldı.

cay1.20140818101151.jpg

Finale kalan yarışmacıların çay demleme ve çayı sunumlarındaki marifetlerinin sergilendiği yarışmada kişi başı 500 gram çay ve su verildi. Yarışmacılar kendi yöntemleriyle çaylarını hazırlayarak jüri üyelerine sundu.

Çayın dem rengine, tadına, servis öncesi hazırlığına ve sunumunu değerlendiren jüri üyeleri, en iyi çay demleyen yarışmacıyı belirledi.

cay3.20140818101211.jpg

Yarışmada Necmi Kavalcı birinciliği, Nureyla Gezmiş ikinciliği, Mustafa Furtuna ise üçüncülüğü elde etti.

caydemleme.jpg

Birinci olan yarışmacıya Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ödülü olan 300 kilogram kuru çay hediyesini temsili çek olarak kendisine takdim etti.

caydemleme2-3.jpg

İkinci olan yarışmacıya Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan 150 kilogram kuru çay hediyesini, üçüncü olan yarışmacıya ise ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş ödülü olan 50 kilogram kuru çay çekini temsili olarak takdim etti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "Çay Demleme Yarışması bölgemizin geçim kaynağı olan çayımızın tanıtımına çok faydasının olacağına inandığım bir yarışmadır. Bu yarışmayı önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası bazda düzenlemeyi düşünüyoruz." dedi.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ise yaptığı açıklamada, "Çay Demleme Yarışması'nın nasıl yapılacağını insanlar çok merak ediyordu. Dünya'da buna benzer yarışmaların nasıl yapıldığını araştırarak, bu yarışmaların özlerinden hareket ederek böyle bir sonuç elde ettik" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum