1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'ye toplum destekli polis
Rize'ye toplum destekli polis

Rize'ye toplum destekli polis

Rize Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Toplum Destekli Polis Bürosu törenle hizmete girdi.

A+A-

Cumhuriyet Meydanı'nda hizmete giren büronun açılış törenine, Rize Valisi Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, Emniyet Müdürü Şanmaz Demirtaş, polis müdürleri, polis memurları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Rize Valisi Kasım Esen toplum destekli polisliğin Türk halkının karakterinde olduğunu belirterek Türk toplumunu ve güvenliği, kemer köprülere benzetti.


 "Toplum destekli polislik Türk insanının geleneklerinde var" diyen Esen, "Türk insanı her zaman devletinin bir polisi, bir jandarması gibi olmuştur. Türk insanı kemer köprülere benzer. Kemer köprülerinin en önemli parçası kilit taşıdır. Kilit taşı köprünün ayakta durmasını sağlar. Yan taşlar ise kilit taşını destekler. Kilit taşı olmazsa köprü yıkılır. Yan taşlardan da tek bir tanesini çekip alsak köprü yine yıkılır. Biz hep kilit taşı olmak istemişizdir. Bu nedenle geçmişimiz kahramanlarla ve kahramanlıklarla doludur. Günümüzün kahramanı ise toplumdur" diye konuştu.
İl Emniyet Müdürü Şanmaz Demirtaş ise toplum desteği almayan hiçbir hareketin başarılı olamayacağını söyledi. Türkiye'de daha önce 11 adet Toplum Destekli Polis Bürosu açıldığını, ardından da Rize'nin de aralarında yer aldığı 15 büro daha açılmasına karar verildiğini kaydeden Demirtaş, "Toplum desteği güvenlik demektir. Toplum desteğini almayan hiçbir hareketin başarılı olması mümkün değildir. Bu büromuzun faaliyete geçmesiyle birlikte hizmetlerimizi de arttırmayı hedefliyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Halil Bakırcı da Rize'de Devlete karşı işlenen suçların yok denecek kadar az olduğunu vurgulayarak, "Birlikte yaşıyorsak birlikte yöneteceğiz. Her şeyi polisten ve zabıtadan beklemek yanlış olur" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından büronun kurulmasında emeği geçenlere plaket, büroda görev alacak polis memurlarına ise sertifika verildi. Açılışın ardından bazı bürokratlar polis bürosuna ait motosikletlere binerek poz verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız