1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Salihoğlu'ndan Rize modeli
Salihoğlu'ndan Rize modeli

Salihoğlu'ndan Rize modeli

Rize Valiliği döneminde Ayder'de beton binaları ahşap kaplatan Enver Salihoğlu, aynı uygulamayı yeni görev yeri Gümüşhane'de başlatıyor.

A+A-

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 2 bin 50 rakımlı Kuşakkaya Tepesi’ne tırmanış yaptı. Yayla turizmi ve dağcılık sporuna önem verdiğini belirten Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, “Gümüşhane dağları ve yaylaları çok, yürümekle bitmez. Yalnız, burada kaldığım sürece içerisinde yaylalarını gezeceğiz, dağlarına tırmanacağız.” dedi.
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Çildoğan, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ve dağcılarla birlikte ilk tırmanışını 2 bin 50 rakımlı Kuşakkaya Tepesi’ne gerçekleştiren Vali Enver Salihoğlu önemli açıklamalar yaptı.

Gümüşhane’nin yaylaları ve dağlarının çok olduğunu dile getiren Vali Enver Salihoğlu “Bu dağlarımızı yaz ve kış yürümek suretiyle hem güzel manzaraları hem de dağlarımızı Türkiye ve Dünya insanlarına tanıtarak nasiplerini almalarını istiyoruz. Üzülerek belirtmek istiyorum, Gümüşhane’de dağcılık kulübü yok. Bireysel dağcılarımız var. En kısa zamanda dağcılık kulüplerinin kurulması gerekiyor. Bu kadar çok dağı, bu kadar geniş çeşitli dağı, görünümleri farklı güzellikleri olan bu dağların tanıtılması için dağ sporlarının çok önemi var. 2 bin 50 metreden bakıyorum, dağları saymakla bitmiyor. Basın mensuplarının katılımı ile gezmeden nasıl tanıtacağız? Buraları yazılı ve görsel basın aracılığı ile tanıtmamız lazım. Kendi tanıtım fonlarımızdan ve kaynaklarımızdan gençlik ve spor müdürlüğümüz ile kültür ve turizm müdürlüğümüzün hazırlayacağı broşürleri daha da zenginleştirerek tanıtım faaliyetlerini yürüteceğiz.” dedi.
“YAYLALARIN BETONLAŞMASINA İZİN VERİLMEYECEK”
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, göreve başladığı günden itibaren ilin birkaç önemli yaylasını gezdiğini belirterek “Ancak, yaylalarımızda inanılmaz bir durumda betonlaşma var. Çok şaşırdım. Yaylalarımız yayla olmaktan çıkmış adeta bir beton yığını haline gelmiş. Bu konuda arkadaşlardan rapor istedim. Önümüzdeki yıldan itibaren bizim yayla evi olarak bildiğimiz yayla evleri dışında kalan tüm betonarme binalara kabukla kaplama zorunluluğu getiriyoruz. Yaylalarda yapılanmayı çok sıkı takip edeceğiz. Hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda bir genelge de hazırladık. Yaylalarda ister SİT alanı olsun, ister olmasın yapılanma şartlarını mutlak belirlememiz ve ona uymamız lazım. Çünkü, biz geleceğimizi turizm diyoruz. 10 yıl, 20 yıl, 50 yıl sonra yayla turizmi olacak, kayak turizmi olacak diyoruz, ama yaylalara bakıyoruz yaylaya benzer bir hal kalmamış. Kaçak yapılaşmalar alıp başını yürümüş. Yeni ceza kanunumuzda kırsal kesimdeki kaçak yapılaşma için daha aktif hükümler var. Özel idare ve bayındırlık müdürlüğü olarak sıkı bir şekilde takip edeceğiz. SİT alanlarını zaten jandarmamız takip ediyor. Hiçbir şekilde yayla koşullarına aykırı bir bina yaptırmayacağız. Kesin kararlıyız. Yapılmış olanların yayla evlerine benzetilmesi mümkün. Bu da ağaç kabuğu kaplama yöntemi ile sağlanacaktır. Bunu da zorunlu hale getireceğiz. Uymayanların betonarme binaları yıkılacaktır. Zaten Trabzon Anıtlar Bölge Kurulu da bu konuda kararı var. Hem yapılanların ıslahı hem de yenilerinin yapılmaması konusunda disiplinli bir şekilde çalışacağız.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız