1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Şener, Rizeli işadamlarıyla buluştu
Şener, Rizeli işadamlarıyla buluştu

Şener, Rizeli işadamlarıyla buluştu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Rize ziyareti sırasında Rize Ticaret ve Sanayi Odası'na (RTSO) uğrayarak işadamlarıyla görüştü.

A+A-

Göktürk FIRAT - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, RTSO tarafından verilen yemeğe katıldıktan sonra RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaret defterini yazan Şener, Ofluoğlu ile bir süre sohbet etti. Ofluoğlu Şener'e RTSO plaketi ve Rize Bezi hediye etti. Bakan Şener daha sonra RTSO Salonu'nda Rizeli iş adamları ile biraraya geldi. Şener burada yaptığı konuşmasında; Türkiye'nin büyüme hızını 7.8 seviyelerine yükselterek gelişmiş ekonomilere sahip ülkelerle arasındaki açığı kapatmakta olduğunu belirtti.
 
Şener, "Türkiye'nin 200 öncesi beş yılına baktığımızda büyüme hızının sıfır olduğunu görüyoruz. Dünyada başka hiçbir ülke yoktur ki 4 yılda büyüme hızı sıfır olsun. 1992 ile 2002 yılları arasındaki 10 yıllık süre içerisinde ise büyüme hızı 2.9 dur. On yılda Türkiye 2.9 oranında büyüme hızı gösteriyorsa dünya ile yarış etmesi mümkün değildir. Gelişmiş ülkelerle arasındaki mesafe ise sürekli açılır. Onun için yüksek bir büyüme performansı oluşturmak Türkiye'nin temel hedefi olmalıdır. Nitekim 2002-2006 arası döneme baktığımızda Türkiye yüzde 7.8 lik bir büyümeye ulaşmıştır. Yüzde 7.8 lik bir büyüme önemli bir büyümedir. Dünyada ortalama yüzde 3 lük bir büyüme olduğu hesaba katılırsa demek ki Türkiye gelişmiş ekonomili ülkelerle arasındaki mesafeyi kapatabilir bir duruma gelmiştir. Kesintisiz olarak bu tirendin devam etmesi gerekmektedir. Kişi başına milli gelir 5 bin 400 dolara yaklaşmıştır. Satın alma kalitesine göre Türkiye'de kişi başına gelir 9 bin dolardır. Bu rakamlar yeterli değil neden yeterli değil ? Çünkü gelişmiş ekonomilere baktığımızda kişi başına gelir 30-35 bin dolardır. Türkiye'nin de bu seviyeye ulaşması lazımdır. Türkiye'nin milli gelirinin oluşturduğu toplam değer 2002'de 182 bin milyar dolardı. Şimdi 390 milyar dolardır. Önemli bir gelişme var. Ama dünyadaki gelişmiş ekonomilere baktığımızda; bu rakamın trilyon dolarlarla ölçüldüğünü görüyoruz. Ekonomik alanda gelişmiş ülkeler arasında yer almak istiyorsak, bu rakamı 390 milyar dolardan trilyon dolarlara yükseltmemiz gerekmektedir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız