1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Sezer, Erdoğan'a veda etti
Sezer, Erdoğan'a veda etti

Sezer, Erdoğan'a veda etti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a veda ziyaretinde bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a veda ziyaretinde bulunmasının ardından saat 11.15'de Başbakanlık Merkez Binası'na geldi. Yaklaşık 20 dakika sonra binadan ayrıldı


Başbakanlık Merkez Binası'na Cumhurbaşkanlığı forsunun bulunduğu resmi makam aracıyla gelen Sezer'i, merdivenlerde Başbakan Tayyip Erdoğan karşıladı. Sezer ve Erdoğan tokalaşırken basın mensuplarına görüntü verdiler.

Cumhurbaşkanı Sezer, 14 Temmuz 2000 tarihinde de dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e “iade-i ziyarette bulunmak” amacıyla Başbakanlık Merkez Binası'na gelmişti.

SEZER'E ÇOK ÖZEL HEDİYE

Erdoğan, Sezer'in veda ziyareti sırasında kendisine özel bir armağan verdi. Erdoğan'ın Sezer'e vereceği armağanın ne olacağı sır gibi saklanırken, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda oldukça hassas davrandığı ve hediyeyi özel olarak hazırlattığı öğrenildi. El yapımı olan hediyenin, manevi ve sanatsal değerinin yüksek bir ürün olduğu belirtildi; ancak ne olduğu açıklanmadı.

SEZER - BÜYÜKANIT GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a veda ziyaretinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'na gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt tarafından askeri törenle karşılandı. Onur Kıtası'nı selamlayan Cumhurbaşkanı Sezer, ''Merhaba asker, nasılsınız'' dedi. Daha sonra Genelkurmay Şeref Defteri'ni imzalayan Sezer, buradan Orgeneral Büyükanıt'ın makamına geçti. Cumhurbaşkanı Sezer'in, Orgeneral Büyükanıt'a gerçekleştirdiği veda ziyareti yaklaşık yarım saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Sezer, karargahtan ayrılırken, Orgeneral Büyükanıt ile birlikte karargah merdivenlerinin önünde basın mensuplarına görüntü verdiler. Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra Orgeneral Büyükanıt tarafından askeri törenle uğurlandı. Sezer, onur kıtasına ''Allaha ısmarladık asker'' diyerek, veda etti. Orgeneral Büyükanıt'ın, Cumhurbaşkanı Sezer'e veda ziyareti dolayısıyla bir anı takdim ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Sezer, karargaha gelişinde Dumlupınar Marşı ile karşılandı, Anafartalar Marşı ile de uğurlandı. Bu arada, Cumhurbaşkanı Sezer'in aracının veda ziyareti için Genelkurmay Başkanlığı'na gelirken, Genelkurmay Kavşağı'nda kırmızı ışıkta durarak, yeşil ışığın yanmasını beklediği görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız