1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. SGK'dan prim borçlarına 36 ay taksit imkanı
SGK'dan prim borçlarına 36 ay taksit imkanı

SGK'dan prim borçlarına 36 ay taksit imkanı

SGK, Rize İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, prim borcu olup taksit yaptıran ve ilk peşinatı ödeyenlere sağlık hizmeti de verilecek.

A+A-

Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada; 5510 Sayılı Kanun’un 4. Maddesi kapsamında bulunan (Esnaf ve Tarım) sigortalılarının birikmiş prim borçları için 6183 Sayılı Kanun'un 48. maddesine göre taksitlendirme talebinde bulunmaları imkânı sağlandı.

Yapılan açıklamada, taksitlendirme talebinde bulunan sigortalılar, peşinat tutarlarını ödemeleri şartıyla kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, sağlık hizmetlerinden yararlanmaları imkânı getirildiği de kaydedildi.

Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi: “Bu nedenle Kurumumuzun prim alacaklarının tahsilinin sağlanabilmesi ve sigortalılarımızın mağduriyetlerinin önlenebilmesi bakımından mevcut olan prim borçlarının İl Müdürlüğümüzce İcra Takip Haciz ve Satış Servislerine intikal ettirilmeden Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüze/ Merkez Müdürlüklerimize yazılı müracaatta bulunmaları halinde, azami 36 aya kadar taksitlendirilebilecekleri; bu borçların taksitlendirilmesi durumunda kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin Kurumumuzun sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri mümkün olacaktır. Aksi takdirde, Tarım ve Esnaf sigortalılarımızın söz konusu prim borçlarının tahsil edilebilmesi bakımından 6183 Sayılı Kanun'a göre haklarında icra Takip ve Haciz işlemleri başlatılacaktır."
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız