1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Su boruları kanser mi taşıyor?
Su boruları kanser mi taşıyor?

Su boruları kanser mi taşıyor?

İkizdere'de 50 yıllık şehir su şebekesinin demir borularından kanserojen madde aktığını iddia eden muhtar, şebekenin yenilenmesini istedi.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU - Rize’nin İkizdere ilçesinde bir araya gelen muhtarlar bütün köy ve mahalle içme su borularının eskime nedeniyle kanserojen madde ihtiva ettiği gerekçesiyle yenilenmesini istediler.
Eskiyen boruların değişmesi gerektiğini söyleyen İkizdere-Yağcılar Köyü Muhtarı Kemal İspirli “Bu boruların ömürleri bitti. İlçemizdeki içme suyu şebekelerinin neredeyse tamamı Menderes Hükümeti zamanında yapılmıştı. Bunlar demir borudur ve yarım asırdır toprak altında bulunuyor. Bu boruların büyük çoğunluğu çürümeye yüz tutmuştur. Zaman zaman eskiyen şebekeleri değiştiriyoruz ama bu çare değil. İkizdere’de bütün içme suyu şebekeleri kaliteli sert plastik borular ile yenilenmeli ve TSE şartı muhakkak aranmalıdır. 50 yılı aşan demir borular sağlık şartlarına uygun değildir ve kanserojen madde taşıdığının iddia ediyorum. Köylerimizde hastalıklar çok arttı. Bunların hepsini Çernobil’e bağlayamayız. Çürüyen boruların Kanserin yayılmasında büyük etkisi olduğu inancındayım, yetkililerin sesimizi duymasını ve içme suyu şebekelerimizin değiştirilmesini istiyoruz’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum