1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tam 50 yıldır kemençe çalıyor!
Tam 50 yıldır kemençe çalıyor!

Tam 50 yıldır kemençe çalıyor!

Kemençe çaldığı yerlerde silah atılmamasını ön şart koştuğunu belirten Kenan Atasoy, mesleğini ölene kadar sürdüreceğini söylüyor

A+A-

Trabzon’da yaklaşık 50 yıldır kemençe çalan 60 yaşındaki Kenan Atasoy, ölene kadar mesleğini sürdüreceğini belirterek işinden büyük keyif aldığını söylüyor.
Trabzon'da Milli Eğitim İl Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi'nde kemençe eğitimcisi olarak 25 yıl çalıştığını bir süre önce de emekli olduğunu ifade eden Atasoy, sayısız düğün ve festivallerde kemençe çaldığını, kemençe çaldığı yerlerde ön şart olarak silah atılmamasını istediğini belirtti.
 
Kemençe çalarak evini geçindirmeye çalıştığını, biriktirdiği para ile bir ev bile yaptırdığını ifade eden Atasoy, " Kemençe çalmayı 50 yıl önce köyümüzün kahvehanesinde kemençe çalan Hakkı Kandemir isimli büyüğümden öğrendim. Daha sonra bu mesleğimi geliştirerek çeşitli yerlerde çalmaya başladım. 1965 yılında İstanbul'da çeşitli yerlerde kemençe çaldım. Trabzon Milli Eğitim İl Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi'nde de uzun yıllar kemençe eğitmeni olarak görev yaptım. Sayısız düğün, festivaller, açılışlarda kemençe çaldım. Gittiğim yerlerde silah atılmamasını hep ön şart koştum. Prensibim silah atılan yerde asla kemençe çalmam. Yani orada tabanca varsa ben yokum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız