1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tedavi gördüğü Kaçkar Hastanesinde doğum günü pastasını kesti!
Tedavi gördüğü Kaçkar Hastanesinde doğum günü pastasını kesti!

Tedavi gördüğü Kaçkar Hastanesinde doğum günü pastasını kesti!

Geçirdiği trafik kazası sonucu kendi acil ihtiyaçlarını karşılayamayacak derecede travma yaşayan 20 yaşındaki Ramazan, Pazar Kaçkar Hastanesi Nöroloji bölümünde 6 aylık tedavi ile ayağa kalktı, doğum günü pastasını da hastanedeki törende kesti.

A+A-

20 yaşındaki lise mezunu genç Ramazan Furkan Aktuğ, 1 yıl önce yaşadığı trafik kazasının ardından geçirdiği travma sonucu yardım almadan günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmişti.

kackar2-008.jpg

Pazar Kaçkar Devlet Hastanesi Nöroloji Bölümünde 6 ayır tedavisi devam eden Ramazan, kısa sürede kendini toplarken, burada birlikte tedavi gördüğü arkadaşlarıyla da yeni yaşını düzenlenen törenle kutlayıp pasta kesti.

kackar4-006.jpg

Hastanedeki törene Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Şoförler Odası Başkanı Osman yüksel, hastane yönetimi, Nöroloji Uzmanı Doktor Tuğba Uyar ve serviste tedavi gören diğer hastalar katıldı.

kackar3-008.jpg

Çeşitli hediyelerin verildiği Ramazan kendi pastasının mumlarını üfleyip söndürürken, pastadan keserek misafirlere ikram edilmesini de sağladı.

kackar1-010.jpg

Pazar Kaçkar Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doktor Tuğba Uyar, Ramazan’ın kısa sürede yaşadığı olumlu gelişimin hastanedeki tedavi ortamıyla yakından alakalı olduğuna vurgu yaparak, “Ramazan, yaklaşık 1 yıl önce motosiklet kazası sonucu travmatik bir hasara uğramış bir hastamız. Yaklaşık 7 ay önce kendisiyle tanıştık. 7 ay önce desteksiz ayakta durabilmesi ve acil ihtiyaçlarını karşılaması mümkün değildi; yanında bir yakını olması gerekiyordu. Kendi yemeğini yiyemiyordu. Yaklaşık 6 aydır bizimle burada denge, koordinasyon, aerobik egzersizler yapıyor. Haftanın 3 günü fiziki 1 günü de sosyal aktivitelerle tedavi görüyor. Artık günlük aktivitelerini kendisi, destek almadan yapmaya başladı.” dedi.

kackar9-001.jpg

Dr. Uyar, Ramazan’ın durumuna yakın hastalara da seslenerek, “Dileğimiz odur ki aynı durumlarda rehabilitasyona ihtiyacı olan insanların bizimle birlikte olması fayda getirecektir. Buraya gelip hocalarımızın enerjisini, buranın enerjisini gördükten sonra zaten bırakamayacaklar. Bu arada bizlere destek veren belediye başkanımız ve şoförler odası başkanımız başhekimimiz ve başhekim yardımcımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

kackar8-002.jpg

Pazar Belediyesi de burada tedavi gören hastalar ile personele 30 adet eşofman takımı ile spor ayakkabı hediye etti. 

kackar7-003.jpg

kackar6-002.jpg

kackar5-005.jpg

vid1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum