1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Tıp dünyası bu olayı izah edemiyor
Tıp dünyası bu olayı izah edemiyor

Tıp dünyası bu olayı izah edemiyor

On yaşındaki Alman kız doğduğunda beyninin yarısı yoktu. Tabi bu durum 3 yaşına gelene kadar fark edilemedi. Tıp dünyası bu işe de şaştı kaldı!

A+A-

3 yaşında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hastaneye kaldıralan küçük kızın MRI ile çekilen beyin görüntülerinde, beyninin sol tarafının olmadığı görüldü.

Anne rahimindeyken beynin sol yarım küresi gelişimini tamamlıyamamış.

Glasgow Üniversitesi araştırmacıları beynin incelenmesi sonucu, sağ yarımkürenin beynin tüm fonksiyonlarını yerine getirdiğini, muhteşem bir elektrik tesisatı gibi herşeyin ahenkle çalıştığını belirtti.

Beynin sol tarafının olmamasına rağmen bu eksikliği nasıl kapattığı bilim adamlarını oldukça büyük bir şaşkınlık içinde bırakmakta. Sol kürenin eksikliğine rağmen, küçük kız tüm fiziksel aktivitelerini yerine getirebiliyor. Espirili ve gayet zeki bir kız olup, okula gidip, günlük hayatını herkes gibi yaşamaya devam ediyor.

 Bilindiği gibi görme olayı, her iki gözbebeğine gelen görüntünün gözbebeğinden geçip ışınların kırılarak retina üzerinde sarıbenekte ters görüntü oluşturup buradaki görüntünün görme sinirleri ile beynin görme merkezinde değerlendirilerek düz ve net görüntü oluşturulur.

Beyninin sol tarafı bulunmayan kızın, sağ ve sol gözünü, sanki tek bir organmış gibi kullandığını böylesi bir durumun da dünyada ilk defa görüldüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız