1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Türkçe'nin yüz akları Pazar’da
Türkçe'nin yüz akları Pazar’da

Türkçe'nin yüz akları Pazar’da

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın finaline katılan öğrencilerden 10’unun “Türkçe Şiir ve Şarkı Dinletisi” sunmak üzere Pazar’a geleceği belirtildi.

A+A-

İstanbul’da bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın finaline katılan öğrencilerden 10 tanesi, “Türkçe Şiir ve Şarkı Dinletisi” sunmak üzere Pazar’a gelecek.
Yağmur Derneği’nin organizasyonu ile düzenlenecek sunuma Papua Yeni Gine’den 3, Tayland’dan da 2 öğrenci katılacak. Cumartesi akşam saat 20.30’da Pazar Mehmet Akif Pirim kapalı spor salonunda düzenlenecek programın ücretsiz olacağı belirtildi.
 
Perşembe günü Trabzon, Cuma günü Rize’de sahneye çıkacak öğrenciler ülkelerindeki Türk Kolejlerinde okuyorlar.
“Sevgi Dili Türkçe” sloganıyla bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen olimpiyata 100 ülkeden 550 öğrenci katıldı. Önceki yıl 83 ülkenin katıldığı olimpiyatların, 10’uncu yılında bütün dünya ülkelerinin katılımı hedefleniyor. Şu an 134 ülkede Türk Okulu ve Türkçe Dil Merkezi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum