1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. YARALI DAĞCI İÇİN HELİKOPTER KALKTI
YARALI DAĞCI İÇİN HELİKOPTER KALKTI

YARALI DAĞCI İÇİN HELİKOPTER KALKTI

Kaçkar dağında zirve tırmanışı yaparken düşerek ayağını kıran dağcı, Malatya 2. Kara Havacılık Alayı'ndan gelen helikopter ile kurtarıldı

A+A-

3 bin 937 metre rakım yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek dağlarından biri olan Kaçkar dağında Güney Buzulu üzerinden bağlı olduğu ekip ile zirve tırmanışı yapan İstanbul Zirve Dağcılık Kulübü Üyesi Ömer Fahri Y. (35) isimli dağcı dengesini kaybederek düştü.

akut2.jpg

Ayağı kırılan dağcı için yardım çağrısı yapılırken 3 bin 500 rakımda bulunan dağcının kurtarılması için çalışma başlatıldı.

akut.jpg

Rize AKUT ekiplerinin koordinasyonuyla yürütülen çalışma neticesinde yaralı dağcının bulunduğu yerden yaya olarak alınması güç olduğu için helikopter istendi. Yaralı dağcı için Malatya 2. Kara Havacılık Alayı' ndan helikopter desteği sağlandı. 

akut3.jpg

Malatya 2. Kara Havacılık Alayı'ndan kalkan helikopter bölgeye ulaşırken, gerçekleştirtilen kurtarma operasyonu ile yaralı dağcı Erzurum Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum