1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yaş çay fiyatı bugün açıklanıyor
Yaş çay fiyatı bugün açıklanıyor

Yaş çay fiyatı bugün açıklanıyor

2007 yılı yaş çay taban fiyatı, bugün Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in katılımı ile ÇAY-KUR’ da düzenlenecek toplantıda açıklanacak.

A+A-

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde başta Rize olmak üzere Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde 774 bin dekar alanda 204 bin aile tarafından yapılan çay tarımında 2007 yılı yaş çay taban fiyatı, bugün Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in katılımı ile ÇAYKUR’da düzenlenecek toplantıda açıklanacak.
Üreticiler adına açıklama yapan Ziraat Odası Rize Şubesi, 2006 yılında destekleme primi ile 65 Ykr olan yaş çay taban fiyatının, en az 95 Ykr olmasını istediklerini söyledi. Çay taban fiyatının 30 yıldır geriye doğru gittiğini belirten Oda Başkanı Nevzat Paliç, “Bugün bakkal ve manavda 1 YTL’ye sebze meyve alamıyorsunuz. Çay ise yerinde sayıyor. Geçen yıl 85 Ykr fiyat istemiştik ancak 65 Ykr verdiler. Çay gerçek değerini bulmadı” dedi.
Üreticinin 1 ton gübreye 540 YTL ödediğini anlatan Paliç, “Üreticimizin ürününün karşılığını alması için 1 kilogram yaş çay yaprağının asgari 95 Ykr olması gerekmektedir. Biz bu rakamı, birçok hesaplamalar yaparak elde ettik. Bu rakamın altında verilecek fiyat üreticinin zarar etmesi demektir” diye konuştu.
ÇAY KUR'UN HEDEFİ 600 BİN TON ÇAY ALMAK
Çay-Kur Genel Müdürü Ekrem Yüce ise, geçen yıl oldukça verimli bir kampanya dönemi geçirdiklerini, bu yıl da iyi bir kampanya dönemi geçireceklerini umduğunu belirterek şöyle dedi: “Geçen yıl 600 bin ton yaş çay almayı hedefledik, kampanya sonunda ise 627 bin ton yaş çay aldık. Bu yıl da resmi hedefimiz, 600 bin ton yaş çay almak olacak. Ancak, işleyebileceğimiz kadar yaş çay almak için çalışacağız. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi hedefimizi aşacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum