1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Yunanistan'daki yangında 41 ölü
Yunanistan'daki yangında 41 ölü

Yunanistan'daki yangında 41 ölü

Yunanistan'da 'milli trajedi', ülke ağlıyor Yunanistan'daki orman yangınında ölü sayısı 41'e yükseldi.

A+A-

Yunanistan'ın Mora yarımadasındaki Areopoli ve Zaharo bölgeleri ile yakınlarında dün çıkan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 41'e yükseldiği bildirildi. Yunan basın-yayın organları, geneli dağlık olan yangın alanından kaçmaya çalışan bir aracın itfaiye aracıyla çarpıştığını ve devrilen araçtaki 10 kişinin olay yerinden uzaklaşamayarak yaşamını yitirdiğinin belirlendiğini duyurdu.

İtfaiyenin girmeyi başardığı köylerde mahsur kalan insanların gruplar halindeki cesetlerine rastlandığını kaydeden basın-yayın organları, bunların büyük bölümünü çocuk ve kadınların oluşturduğunu belirtti.


Basın-yayın organları, onlarca kişinin halen kayıp olduğunu, bu çerçevede ölü sayısının daha da yükselmesinden endişe duyulduğunu kaydettiler. Yangınların söndürülmesi çalışmalarının devam ettiğini, ancak bölgede etkili olan şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangının büyük bölümünün henüz kontrol altına alınamadığını duyuran televizyonlar, yangınların yer yer 40 km'ye ulaşan cephelere yayıldığını ve sabotaj ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti.

Televizyonlar, yaralanan onlarca kişinin hastanelere kaldırıldığını da kaydettiler.










HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız